Milletimizin Kararlılığı Darbe Girişimini Başarısız Hale Getirmiştir


Milletimizin Kararlılığı Darbe Girişimini Başarısız Hale Getirmiştir

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran Samsunlularla birlikte tuttuğu demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada; "Milletimizin kararlılığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, Başbakanımız Binali Yıldırım ve hükümetimizin tutumu darbe girişimini başarısız hale getirmiştir" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın çağrısı üzerine dün olağanüstü toplanan genel kurul sonrası Samsun'a gelerek Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran hemşehrileriyle demokrasi nöbetine devam etti. 

Ankara'da hainlerin darbe girişimiyle alçakça saldırdığı Gazi Meclisinde gerçekleştirilen olağanüstü toplantı öncesi mecliste atılan bombalardan ötürü tahrip olan yerleri dolaşan Milletvekili Köktaş, "Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, Gazi Meclisi o gece en zor, en uzun, en sıkıntılı gecesini yaşadı. Bu hain yapı İstiklal Savaşı'nın mücadelesini vermiş olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombaladılar. 1960’da darbe yapanlar milli iradeye, Meclis ruhuna saldırsalar bile, Meclisin bedenine saldıramadılar. 12 Eylül cuntaları Meclisi bombalamadılar, 28 Şubat darbecileri Meclise dokunmadılar, ama canice, alçakça, pervasızca bir saldırı gerçekleşti ki, millet iradesinin tecelli ettiği Meclisin ruhunu aldılar. Bunu yapanlar kanun ve hukuk önünde en ağır cezayı alacaklar" dedi.

Ülkesinin birliğini bozmaya yönelik kalkışmaya, demokrasi nöbeti tutarak gerekli dersi veren yüce milletinin adı "Türk milletidir" diyerek Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran kalabalığa seslenen milletvekili Köktaş sözlerine şöyle devam etti: "Milletimizle birlikte sabaha kadar ayaktayız. Darbeyi devam ettirmek isteyebileceklere karşı uyanığız. Demokrasi nöbetine, vatan savunmasına omuz omuza devam ediyoruz. Milletimizin kararlılığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, Başbakanımız Binali Yıldırım ve hükümetimizin tutumu darbe girişimini başarısız hale getirmiştir.Türkiye'de darbe girişimi yüzde yüz başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Türkiye'de ticari hayat, sosyal hayat, kültürel hayat normale dönmüştür. Fakat yine de gündüz işimizde, gücümüz de, akşam ise demokrasi nöbetimizi tutmaya devam edeceğiz. 81 vilayetimiz, ilçelerimiz ve her yerde şenlik havasında demokrasi nöbetimiz devam ettireceğiz." diyerek sözlerine son verdi.

 


Yayın Tarihi: 16/07/2016