Mezarlık Filmi Piazza’da Tanıtıldı


Mezarlık Filmi Piazza’da Tanıtıldı

Karadeniz’in en büyük alışveriş ve yaşam merkezi Samsun Piazza, 3 Kasım 2017 tarihinde vizyona girecek olan “Mezarlık” filminin tanıtımına ev sahipliği yaptı.

Alışverişin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerle de Karadenizlilerin buluşma noktası olan Piazza, sinemaseverleri Fuat Yılmaz’ın senaryosunu yazıp yönettiği 3 Kasım 2017 tarihinde vizyona girecek olan gerilim ve dram türündeki “Mezarlık” filminin ekibi ile tanıştırdı. Piazza’nın Fuaye Alanı’nda yapılan filmin tanıtım toplantısına Filmin yapımcı şirketinin sahibi Muradiye Ergin, Yönetmeni Fuat Yılmaz, oyuncular ve filmi merakla bekleyen sinemaseverler katıldı.

Filmin başrolünü son dönemde oynadığı bir dizideki “Minik” karakteri ile sevilen oyuncu Seyithan Özdemir’in üstlendiği filmin çekimleri Samsun’da gerçekleştiriliyor. Filmde, hayatını mezarcılık ve mezar işleri yaparak geçiren ve yüzde 30 zihinsel engelli olan Azap isimli karakterin başına gelen olaylar, gerilim ve dram çerçevesinde anlatılıyor.

Gerilimin Adresi Bu Kez Samsun

Filmin tanıtım toplantısına katılan yapımcı ve uygulayıcı Neva Prodiksiyon sahibi Muradiye Ergin, “Neva Yapım olarak uzun metrajlı ilk filmimiz ve Samsun’da çekiliyor olmasından çok heyecan duyuyoruz. Fuat Yılmaz gibi bir değer ile birlikte çalışmakta bizim için çok önemli. Gündemde kadına yönelik şiddet konuları gün geçtikçe artıyor. Şu anda size bunu söylerken bile elem içindeyim. Bu konu sıradan bir olay gibi düşünülüp, kanıksanmamalı. İşte bu konuyu işlediği için bu film benim ve ekibim adına çok önemli, Fuat Bey ile birlikte bu yola çıkmamızda da senaryonun çok ciddi bir payı var.” diyerek sözü filmin Senarist ve Yönetmeni Fuat Yılmaz’a verdi. Yılmaz ise  “Öncelikle bir Samsunlu olarak kentimde film çekiyor olmaktan çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Samsun halkına ve siz değerli basın mensuplarına bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Filmimiz adından sanılacağı gibi bir korku filmi değil. Gerilim ve dram olarak nitelendirebiliriz. Engelli bir mezarcının hayatından kadına yönelik şiddeti işliyoruz. Kasım ayında vizyona girecek olan filmimiz ile tüm festivallere katılacağız ve umarım ödüller ile döneceğiz.” dedi. 

Son dönemlerin fenomen isimlerinden olan ve filmde de Ayşe karakterini canlandıran Nihal Candan ise, “Bu benim ilk oyunculuk deneyimim, daha önce pek çok TV programında yer aldım ama ilk defa oyunculuk namına bir şeyler yapıyorum. Bu projenin doğru bir ilk deneyim olduğunu düşünüyorum. Karakterim Ayşe bildiğiniz profilimin imajına çok aykırı o yüzden yer almak istedim. Ekipteki arkadaşlarımda çok sempatik, onlardan çok şey öğrendim” diyerek heyecanını ve düşüncelerini dile getirdi.

Filmin başrol oyuncusu Seyithan Özdemir, “ Film bir yana Samsun halkı bir yana, inanın kendi memleketimde bunu yaşamadım. Hepinize bana bu duyguyu yaşattığınız için minnettarım” dedi ve “Bu filmde Azap, kadına karşı şiddeti bitirecek” diye ekledi.

Daha önce oynadığı birçok filmimden yoğun hayran kitlesi bulunan Mezarlık filminin Çiçi’si Murat Seviş’de, Samsun halkı tarafından çok sıcak karşılandıklarını, bundan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Hayranlarının tezahüratı arasında konuşan Seviş “ Harika bir senaryo, daha önceki rollerimden çok daha farklı birini göreceksiniz beyaz perdede, benim için yepyeni bir deneyim olacak” dedi.

Barış Çon da canlandırdığı karakter ve film hakkında sır vermeyeceğini ama harika bir ekiple çalışmaktan keyif aldığını, bu senaryo ve ekip ile çok iyi bir film çıkacağından emin olduğunu belirtti ve sinemaseverleri mutlaka “Mezarlık” filmini izlemeye davet etti.

 


Yayın Tarihi: 08/07/2017