Meselelerin Diyalog İle Çözülmesi En Doğru Yoldur


Meselelerin Diyalog İle Çözülmesi En Doğru Yoldur

Türkiye’de görev yapan büyükelçilerle iftar yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemdeki Katar konusuna değinerek “Katar'a karşı başlatılan yaptırımları doğru bulmadığımızı peşinen ifade etmek istiyorum. Dayanışma ve iş birliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımızın bulunduğu bir dönemde yaşanan bu hadise, bölgemizdeki hiçbir ülkenin faydasına değildir. Körfez İşbirliği Konseyi üyelerinin kendi aralarındaki meseleleri karşılıklı diyalog yoluyla çözmesi en doğru yoldur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemdeki Katar konusuna da değinerek şu açıklamaları yaptı: “Bölgemizdeki sorunlar henüz çözüme kavuşmamışken, maalesef yeni sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz; işte bunlardan biri de Katar meselesidir. Katar’a karşı başlatılan yaptırımları doğru bulmadığımızı peşinen ifade etmek istiyorum. Dayanışma ve iş birliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımızın bulunduğu bir dönemde yaşanan bu hadise, bölgemizdeki hiçbir ülkenin faydasına değildir. Körfez İşbirliği Konseyi üyelerinin kendi aralarındaki meseleleri karşılıklı diyalog yoluyla çözmesi en doğru yoldur. Bu çerçevede Katar’ın ortaya koyduğu soğukkanlı ve yapıcı tutumu takdirle karşılıyoruz. Terör örgütlerine karşı etkin bir mücadele verdiğini yakinen bildiğimiz Katar’ın bu şekilde izole edilmeye çalışılması hiçbir sorunun çözümüne katkı sağlamayacaktır. Türkiye olarak 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere, en zor zamanlarımızda daima güçlü desteklerini hissettiğimiz tüm dostlarımız gibi, Katar’la da ilişkilerimizi geliştirerek sürdüreceğiz. Diğer ülkelerin Katar’la olan sorunlarının çözümü konusunda da üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız.”

Bu çerçevede dünden itibaren çeşitli temaslarda bulunmaya başladığını ve öncelikle Katar Emiri Şeyh Temim ile telefonla görüşerek, yaşananlardan dolayı duyduğu üzüntüyü kendisine ifade ettiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuveyt Emiri El Sabah ile Körfez’deki sıkıntıların aşılması için görüştüğünü açıkladı.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 07/06/2017