Meşe Orman Park Projesi İlerliyor


Meşe Orman Park Projesi İlerliyor

Canik Belediyesi tarafından şehre önemli bir turizm alanı kazandırmak amacıyla başlatılan Meşe Orman Park projesi hızla ilerlerken, Başkan Osman Genç de çalışmaları yakından takip ediyor.

Canik Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) işbirliği ile hayata geçirilen Meşe Orman Park projesinin çalışmaları devam ediyor. Şehre nefes aldıracak ve iki etaptan oluşacak projenin ilk etap çalışmalarını yakından takip eden Başkan Osman Genç, projenin uygulandığı alanda incelemelerde bulundu. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Genç, proje tamamlandığında Samsun'un önemli bir turizm merkezi kazanacağını söyledi.

KISA ZAMANDA TAMAMLANACAK

İçerisinde 7'den 77'ye herkesin yararlanacağı mekanlar bulunacak olan projeyi çok önemsediklerini belirten Başkan Genç, "Bugüne kadar orman içinde yürüyüş yapamayan insanlarımız çayını, kahvesini içebileceği, aynı zamanda çocukların eğlenebileceği bir mekana kavuşacak. İnşallah bu projemizi çok kısa bir zamanda tamamlayarak Samsun halkının hizmetine sunacağız. İçerisinde çok önemli aktivite mekanları olacak. Kadınlarımız, çocuklarımız başta olmak üzere 7'den 77'ye herkesin burada kendine özel bir mekan bulacağı yerler olacak. Bu proje sadece Canik'in değil, Samsun halkının hizmetinde olacak" dedi.

SAMSUN İÇİN KAZANIM

Söz konusu ormanlık alanın şehrin ortasında olmasına rağmen, halkın rahat kullanabildiği bir alan olmadığına işaret eden Başkan Genç, "Yıllardır atıl vaziyette duran Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait koruluğun Orman ve Su İşleri Bakanlığından 49 yıllığına tahsisini sağladık ve bu ormanlık alanı milletimizin hizmetine, istifadesine sunmak istedik. Projenin maliyetinin yüzde 50'si DOKAP tarafından karşılanacak. İnşallah toplam 92 dönüm alan üzerinde uygulanacak Meşe Orman Park, Samsun için önemli bir kazanım olacak" diye konuştu.

7'DEN 77'YE HERKES YARARLANACAK

Samsun'a nefes aldıracak olan projenin içerisinde hanım konağı, kafeterya, yürüyüş yolları, açık nikah alanı, restorant, sosyal donatı alanı, çocuk oyun alanı, dürbün kafe, büfe, macera parkuru ve nikah alanı bulunacak.


Yayın Tarihi: 03/11/2017