Mescid-i Aksa Müslümanların Haremidir


Mescid-i Aksa Müslümanların Haremidir

Kudüs’te yaşanan gerilimin bir an önce sona ermesi; Mescid-i Aksa çevresinde yeniden sükûnetin hâkim olması bugünlerde en büyük dileğimiz. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin diplomatik girişimleri sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Harem-i Şerif, sadece Filistinlilerin değil, 1,7 milyarlık tüm İslam âleminin onurudur, namusudur, kutsal mekânıdır. Harem-i Şerife yönelik kısıtlamalar ile Müslümanların onurlarının incitilmesi karşısında, İslam dünyasının tepkisiz kalması beklenemez. İslam'ın ilk kıblesi ve en mukaddes üç mescidinden biri olan Harem-i Şerif, İslam'a ait bir mabettir. Tüm İslam âlemi Filistinli kardeşlerimizin yanındadır " diyor.

İsrail'in Harem-i Şerif'i üç gün süreyle kapatması ve ardından Müslümanların Harem-i Şerif'e girişlerini ve Cuma namazı kılınmasını engellemesi kabul edilemez.

Bir şehir düşünün; nice peygamberin tevhid mücadelesine ev sahipliği yapmış. Bir şehir düşünün; üç semavi dinin kıblesi olmuş. Bir şehir düşünün; ismiyle ve çevresiyle mukaddes ve mübarek kılınmış. Sözünü ettiğimiz bu şehir, Kudüs’tür; Kuts-i Şerif’tir. Diğer adıyla Beytü’l-Makdis’tir. Binlerce yıldır birçok medeniyete beşiklik yapan, bir cazibe merkezi olan Kudüs ve çevresinde Hz. İbrahim, Hz. İsmail, Hz. Yakub, Hz.Yusuf, Hz. Musa, Hz. Süleyman ve Hz. İsa gibi nice peygamberler yaşamıştır. İslam’ın ilk kıblegâhı, Peygamberimiz (s.a.s)’in İsrâ ve Mîrac tecrübesini yaşadığı2 Mescid-i Aksâ da Kudüs’tedir. Allah Rasulü, bu yüzden Beytü’l-Makdis ile gönül bağımızın olmasını istemiştir. Oradan umre yapmayı bizlere tavsiye etmiştir.

Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı gösterilmesi, kısıtlamaların kaldırılması ve Harem-i Şerif'te ibadet özgürlüğünü kısıtlayan uygulamalara derhal son verilmesi için tüm Dünya liderlerinden Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gösterdiği hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.


Yayın Tarihi: 22/07/2017