Menderesler Kurtuluyor


Menderesler Kurtuluyor

Ordu'nun en önemli turizm cazibe merkezlerinden biri olan Aybastı Perşembe Yaylası'nda bulunan doğa harikası menderesler ve doğal gölet kirlenme tehlikesinden kurtarılıyor. Yakındaki yerleşim birimlerinin kanalizasyonundan etkileneceği ortaya çıkan menderesler ve doğal gölet Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın duruma müdahale etmesiyle artık kirlenmeyecek.

Muhteşem doğası, menderesleri ve doğal göleti ile ziyaretçilerini büyüleyen Perşembe Yaylası'nda, 50 yıldır mendereslere ve doğal gölete akan kanalizasyonlar için çalışma başlatıldı.  Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Aybastı Perşembe Yaylası'nın doğal dokusu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın talimatıyla kurtuluyor.

MENDERESLER ARTIK KİRLENMEYECEK

 Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yılın ilk altı ayında 500 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan Perşembe Yaylası'nın doğal dokusunun korunması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.  Başkan Yılmaz, "910 yıldır, tarihi Kırkpınar güreşlerinden daha eski organizasyonlara ev sahipliği yapan, Perşembe Yaylası doğal güzellikleri ile de büyülüyor. Menderesleri, doğal gölleri, muhteşem doğasıyla burası adeta muhteşem bir doğa hazinesi. Arkadaşlarımız burada kanalizasyonun menderes ve göleti tehdit ettiğini söyleyince çok üzüldüm. Hemen arkadaşlara talimat vererek, çalışma başlatmalarını istedim. OSKİ ekiplerimizce yapılacak kanalizasyon şebekesi ve fosseptiklerle bu muhteşem doğayı kirlenmekten kurtaracağız" dedi.

YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLLARI OLUŞTURULDU

Perşembe Yaylası'nda büyükşehir belediyesince yapılan çevre düzenleme ve peyzaj düzenlemelerinin tamamlandığını belirten Başkan Yılmaz, "Gölet etrafında vatandaşların güvenli bir şekilde gezip dinlenebilecekleri ve yaylanın doyumsuz manzaralarını seyredebilecekleri alanlar oluşturduk. Yürüyüş yolu ve bisiklet yolu ile oturma terasları yaptık. Oturma terasları ve yürüyüş yolunun kenarlarına ahşaptan korkuluk yapmak suretiyle, bu alanlarda hem güvenlik hem de doğallık sağladık" diye konuştu.

ÇOCUK PARKI VE OTOPARK DA YER ALIYOR

 Proje kapsamında, ziyaretçiler için ayrıca bir otopark ile çocukların gönüllerince eğlenebilecekleri ve içerisinde değişik oyun gruplarının bulunduğu bir de oyun parkı oluşturulduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Tamamlanan çevre düzenleme çalışması ile Perşembe Yaylası'na gelen turistlerin daha kaliteli zaman geçirecekler" açıklamasında bulundu.​


Yayın Tarihi: 24/08/2016

Diğer Resimler

Menderesler Kurtuluyor
Menderesler Kurtuluyor
Menderesler Kurtuluyor