Lojistik Merkez, Ekonomimize ve İstihdama Doping Etkisi Yapacak


Lojistik Merkez, Ekonomimize ve İstihdama Doping Etkisi Yapacak

Tekkeköy protokolüne ve muhtarlara Lojistik Merkez tanıtıldı

Samsun Lojistik Merkezinde Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar tarafından organize edilen kahvaltı programında ilçe protokolüne, muhtarlara, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine Tekkeköy’de yapımı devam eden Lojistik Merkez tanıtıldı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar tarafından organize edilen, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk ve Büyükşehir Belediyesi ile Tekkeköy Belediyesinin daire amirlerinin katılımıyla Lojistik köy alanında düzenlenen kahvaltı programında herkesin merak ettiği Lojistik köy projesi muhtarlara, kaymakamlık daire müdürlerine ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine tanıtıldı.

Tekkeköy’de vücut bulan Lojistik Merkezin ilçede de tanıtılması ve benimsenmesini amaçladıklarını belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Çalışmaları neredeyse tamamlanan Lojistik Merkez projesinin ne anlama geldiğini ilçemize ne gibi kazanımları olduğunu anlatmak maksadıyla böyle bir program tertip ettik. İlçemizde muhtarlarımız, kaymakamlık daire amiri arkadaşlarımız, vatandaşlarımız ve daha birçok kişi bizlere Lojistik Merkez ile ilgili sorular yöneltiyor. Lojistik Merkez nedir? Ne işe yarar? Bize katkısı var mı? gibi daha onlarca soru ile karşılaşıyoruz. Bizlere gelen bu soruları yanıtlıyoruz ama özellikle burada yapılmış olan dev yatırımın önemini herkes anlasın ve herkese anlatsın diye böyle bir program tertip ettik. Muhtarlarımız bizlerin mahallelerde elçisi, gözü kulağı bu konuda en büyük görev onlara düşüyor. Diğer taraftan da daire müdürleri, sivil toplum kurulu temsilcileri; tanıtım ve projenin vatandaşlarımıza anlatılmasında, aktarılmasında önemli yer alıyor” dedi.

5 bin kişiye istihdam

Lojistik Merkezin ülke ekonomisinin yanında Samsun ve Tekkeköy ekonomisine ve istihdamına büyük katkılar sağlayacağını belirten Başkan Togar, “ulusal ve uluslararası alanda şehrin en büyük yatırımları arasında ilk sırada yer alan herkes tarafından merak edilen Lojistik köy projemizi; Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, İlçe Kaymakamımız Günay Öztürk, Büyükşehir daire amirlerimiz, Belediye Başkan Yardımcılarımız ve Belediyemiz daire amirlerinin katılımıyla lojistik köy alanında düzenlediğimiz kahvaltı programımızda kaymakamlık daire amirlerimize, muhtarlarımıza ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize ayrıntılı bir biçimde anlatarak tanıttık. Lojistik Merkez tam kapasite ile çalışmaya başladığında yaklaşık 3 bin ila 5 bin kişiyi istihdam etmenin yanında ekonomimize de büyük kazanç sağlayacak.  Kara, deniz, hava, tren yolu gibi ulaşım ağının tüm bileşenleri bir arada bulunduran Lojistik Merkezi, kenti ve dolayısıyla ilçemizi Türkiye'nin 4'üncü büyük lojistik ve depolama üssü konumuna yükseltecek. Ulusal ve uluslararası alanda bu kadar büyük bir önem arz eden Lojistik Merkez tanıtım programımıza teşrif eden bu dev projenin yanında ilçemize önemli projeler kazandıran her zaman yanımızda olan ilçemizin ve şehrimizin çevresini değiştiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a şahsım ve ilçem adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Yine programımıza katılan daire amirlerimize, müdürlerimize, başkan yardımcılarımıza, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 


Yayın Tarihi: 10/01/2018