Kuş Cenneti’ni Sosyal Medyadan Üzerinden Dünya izleyecek


Kuş Cenneti’ni Sosyal Medyadan Üzerinden Dünya izleyecek

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’da görev yapan ulusal ve yerel medya mensuba gazetecilere Kızılırmak Deltası’nda yapılan çalışmaları yerinde anlattı.

Otobüsle gazetecilere deltayı gezdiren Başkan Yılmaz, gelecek nesillere Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni bütün doğallığı ile miras olarak bırakmak istediklerini ifade ederek “koruyarak, yaşatarak, buradaki hayatı, bütün doğallığı ile birlikte gelecek nesillerimize bir miras olarak bırakmak istiyoruz. Deltadaki yaban hayatın bazı ayrıntılarını belli yerlere yerleştirilmiş kameralarla birlikte hayvanların kuluçka dönemlerini, yumurtalarının üzerine oturmalarını, oradan civcivlerin çıkma anının görüntülerini takip edeceğiz. Burada hayvancılığı, tarımı, manda süt üretimini destekleyerek geliştireceğiz” dedi.

Delta alanı içerisinde ahşap gözlem yolları yapmayı planladıklarını belirten Başkan Yılmaz, “buradaki kuşları yakından gözlemek için gölün içerisine doğru ahşap yürüme yolları yapacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak, bu deltanın bu doğallığını koruyarak geleceğe taşımak istiyoruz” dedi.

Sosyal medyadan üzerinden Dünya izleyecek

Deltadaki göçmen kuşların yaşamlarının gizli kameralarla takip etmek istediklerini de belirten Başkan Yılmaz, “buradaki kuşların yaşamlarını sosyal medya üzerinden dünyaya izletmek istiyoruz. Belli alanlara gizli kameralar yerleştirerek bu doğal güzellikleri sosyal medya üzerinden Dünyaya izlettirmek istiyoruz. Burayı foto safariye de açmayı düşünüyoruz. Burayı turizme açarken ekosistemin de zarar görmemesi için özen gösteriyoruz” diye konuştu.

Yeni Köprüler Yapacağız

Başkan Yılmaz, Kuş Cenneti’ndeki programın ardından gazetecilere, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 260 metre uzunluğundaki Türbe-Kalaycılı Köprüsü’nü de gezdirdi. Yılmaz, “bu köprü ile Kızılırmak'ın iki yakası bir araya geldi, 2017nin sonuna doğru bu köprünün 5 kilometre ilerisine bir köprü daha yapacağız. Bu köprüde ustalığımızı gösterdik, köprüyü kendimiz yaptık ve maliyeti aşağıya düşürdük. Hem ucuza mal ettik hem de kısa sürede bitirdik. Ayrıca, Çarşamba’da yapımı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde açılması planlanan Hacılıçay Köprüsü henüz açılmadan ikinci köprü için de çalışmalara başladık” dedi.


Yayın Tarihi: 21/09/2016