Kurtuluş’a İlk Adım Samsun’dan Atıldı


Kurtuluş’a İlk Adım Samsun’dan Atıldı

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 19 Mayıs Gençlik ve spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tok, yayımladığı mesajda, "19 Mayıs’ta Samsun’a atılan o 'ilk adım', Kurtuluş zaferine atılan en önemli adımlardan biridir" dedi.

19 MAYIS MİLLİ HAFIZAMIZDIR

Samsun'un Türkiye için sembol bir kent olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " İstiklal mücadelemizin meşalesini tutuşturmak için Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs, milli hafızamız için çok önemli bir gündür. İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. " diye konuştu.

TÜRKİYE GENÇLERE EMANETTİR

Gençlerin geleceğin kültürünü ve yapısını oluşturduğunu belirten Başkan Tok, " Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir.  Bu nedenledir ki bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak görüyoruz.  Bizim en temel görevimiz, gençlerimize çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmaktır. Aynı şekilde, dünyamız hızla değişir ve dönüşürken, ülkemiz hızla büyür ve kalkınırken, gençlerimizi geleceğe çok daha iyi hazırlamak, onlara en iyi, en gelişmiş imkanları sunmak da bizim en temel görevlerimiz arasındadır. Bu duygu ve düşüncelerle devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın şehit ve gazilerini bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anarken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutlar saygılar sunarım." dedi."


Yayın Tarihi: 17/05/2016