Kudüs Kavganın Değil Adaletin ve Barışın Sembolüdür


Kudüs Kavganın Değil Adaletin ve Barışın Sembolüdür

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları” günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından temel hak ve hürriyetlerin korunmasını güvence altına alan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin imzalanmasının 69’uncu yılında  son günlerde Kudüs’de yaşan olaylara dikkat çekti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan şu cümleleri kaydetti: “Ortak arzumuz  insanların rengine, cinsiyetine, milletine ve  dinine bakılmaksızın  tüm insanların temel insan hakları başta olmak üzere özgürlüklerinden vazgeçmek zorunda kalmadığı adaletli bir dünya. Biz de AK Parti hükümeti olarak, insan haklarının tüm mazlum coğrafyalar için öneminin altını çiziyor ve Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere haksızlıklara ve vicdanları yaralayanlara karşı dik bir duruş sergiliyoruz.

“Kudüs Yalnız Değildir”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan: “Son günlerde ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararıyla gündeme gelen mesele de bir insan hakları ihlaline dönüşmüştür. Filistin halkı bu defa da ABD’nin son tavrı nedeniyle hedef olmuştur. Bugün Kudüs’ü savaşın kavganın merkezi haline getirmeye çalışanlar bilmelidirler ki Kudüs, insanlık tarihi boyunca barışın ve adaletin sembolü olmuştur. Kudüs’te farklı dinlere ait kutsal mekanlar ve manevi iklim öyle iç içe geçmiştir ki bu anlayışı zorbalıkla birbirinden ayırmak mümkün değildir. AK Parti Hükümeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde konunun yakından takipçisidir ve bundan sonraki süreçte de takipçisi olacaktır. Tarihte yaşanan acılardan ders çıkarmayanların bugün sergilemiş olduğu işgalci tavır ve uluslararası örgütlerin sessizliği tüm insanlık açısından vicdanları yaralayan ve kabul edilemez bir fotoğrafı gözler önüne sermektedir. Kudüs yalnızca Filistin’de yaşayan Müslümanların değil tüm Dünya Müslümanlarının ortak meselesidir ve Kudüs yalnız değildir.


Yayın Tarihi: 08/12/2017