Konservatuar Kayıtları Başladı


Konservatuar Kayıtları Başladı

Giresun Belediyesi Konservatuarı yeni dönem öğrenci kayıtlarına başladı.

2016 – 2017 eğitim öğretim sezonunun başlamasına kısa bir süre kalırken, konservatuara gitmek isteyen öğrenciler için kayıtlar başladı.

1-30 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak olan ön kayıtların ardından, 1-2 Ekim 2016 tarihlerinde özel yetenek sınavları yapılacak. Özel yetenek sınavında başarılı olan öğrencilerin kesin kayıtları ise 3-7 Ekim 2016 tarihlerinde gerçekleşecek. Konservatuar bünyesinde eğitim-öğretim alma imkanı bulan öğrencilerin ilk ders zili ise 3 Ekim 2016 tarihinde çalacak.

Bugüne kadar binlerce kişiye hizmet veren Giresun Belediye Konservatuarı, bu dönem 4 alanda yüzlerce öğrenciye ücretsiz eğitim imkânı sunacak. Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Batı Müziği ve Halk Oyunları Bölümlerinde öğrenci alımı gerçekleşecek. Konservatuar bünyesinde başlayacak olan öğrencilerin öğrenim süreleri 4 yıl olacak. 4 yılın ardından başarı olan öğrenciler diploma alarak mezun olacaklar.

Geçen yıl 92 öğrencinin mezun olduğu konservatuara bu yıl, 400 yeni öğrenci alınması planlanırken,

öğrencilere 32 öğretim görevlisi ve yardımcı personeller ile eğitim ve öğretim imkanı sunulacak.

Yapılan müracaatlarda hiçbir şekilde kayıt ücreti ve öğrencilik aidatları adı altında ücret talep edilmeyecek ve tüm öğrencilik giderleri Giresun Belediyesi tarafından karşılanacak.


Yayın Tarihi: 05/09/2016