Köktaş, "Engelli Vatandaşlarımızın Sorunlarına Öncelik Vermeye Devam Edeceğiz"


Köktaş, "Engelli Vatandaşlarımızın Sorunlarına Öncelik Vermeye Devam Edeceğiz"

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına öncelik vermeye, bu sorunların çözümüne ciddiyetle eğilmeye, engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını ve talebini karşılamaya devam edeceğiz." dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Türkiye Sakatlar Derneği tarafından düzenlenen Başkanlar Kurulu Karadeniz Bölge Toplantısı'na katıldı.

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Genel Başkanı Şükrü Boyraz, TSD Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, 17 ilde bulunan 16 şube başkanları ve yöneticilerinden oluşan 20 kişi katıldığı toplantıda konuşma yapan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Son 14 yılda AK Parti iktidarı döneminde engelli kardeşlerimize yönelik yapılan  çalışmalar, Cumhuriyet tarihinde gerçekleştirilmemiş hizmetlerdir. AK Parti iktidarına kadar engelliler evlerinde hapsolmuş, zincire bağlanmış, adeta ötekileştirilmiş gibi yaşamaya mahkum edilmişti.

AK Parti, iktidara geldiği günden itibaren “insanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarıyla hareket ederek, sosyal devlet ilkesini hayatın her alanında uygulanmasının çabasını verdi. Geçen zaman zarfında engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata uyumunu kolaylaştırıcı, her alanda katkı ve motivasyonlarını artırmaya yönelik pek çok düzenleme ve proje hayata geçirildi.

Engelli haklarını koruyup geliştirmek amacıyla 2005 yılında Engelliler Yasası kabul edildi. Bu anlamda yapılan yasal düzenlemelerle, eğitim hizmetlerinden evde bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine varıncaya kadar gerçekleştirilen uygulamalarla, pek çok konuda engelli kardeşlerimize hakları teslim edildi.

Engellilerin, hiçbir ayrım gözetilmeksizin sunulan imkânlardan yararlanabilmeleri gurur verici, başarılara imza atabilmeleri bizim için mutluluk kaynağıdır.

AK Parti olarak, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına öncelik vermeye, bu sorunların çözümüne ciddiyetle eğilmeye, engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını, her türlü talebini karşılamaya devam edeceğiz." dedi.

 


Yayın Tarihi: 23/01/2016