Kızılay 150. Yaşını Kutluyor


Kızılay 150. Yaşını Kutluyor

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Kızılay üç kıtada 26 ayrı milleti bünyesinde barındıran dev bir imparatorluğun mirası ve dünyadaki ‘Hilal’in temsilcisi olan dev bir merhamet çınarıdır” dedi

11 Haziran 1868 yılında Hilal-i Ahmer Cemiyeti adı altında kurulup bugüne kadar gelen ve yardım anlamında dünyanın en büyük sivil toplum örgütü olan Kızılay, 150 yaşını kutluyor.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, köklü bir çınarın 150’nci yaşını kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, “Kızılay üç kıtada 26 ayrı milleti bünyesinde barındıran dev bir imparatorluğun mirası ve dünyadaki ‘Hilal’in temsilcisi olan dev bir merhamet çınarıdır” dedi.

6.500 Kızılaycı mücadele veriyor

 

Kızılay’ın tarihi misyonu uyarınca bir yardım kuruluşundan öte bir anlam ifade ettiğini belirten Dr. Kınık, şöyle devam etti: “Bir buçuk asra yaklaşan tarihinde Kızılayımız, insaniyetçilik, tarafsızlık, bağımsızlık ve evrensellik ilkeleriyle nerede yangın, kıtlık, harp ve felaket olmuşsa daima oralara koşmuş; dinine, milliyetine bakmaksızın imkânlarının fevkinde bütün felaketzedelerin, yaralıların yaralarını sarmış ve ihtiyaçlarını gidermiştir. Bu şerefli tarihin oluşmasında pek çok insanın olağanüstü gayret ve fedakârlıkları olduğu muhakkaktır. Bugün dahi bu mücadeleyi veren 6.500’den fazla Kızılaycı, halkımızın dünyaya uzattığı merhamet eli olarak bu ulvi görevi büyük bir özveri ile yerine getiriyor.”


Yayın Tarihi: 11/06/2018