Kitapseverlere Yol Üstü Kütüphane


Kitapseverlere Yol Üstü Kütüphane

Toplumda kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla harekete geçen Samsun Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında örnek bir çalışmayı hayata geçirdi. Üst geçitlerden birinin altındaki boşluk alanı yol üstü kütüphanesine dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, projeye vatandaşlardan ilgi bekliyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Estetik Kurul kararları çerçevesinde yol üstü kütüphanesi için Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin önündeki üst geçidin merdiven altındaki boşluk alan seçildi. Yanında halk otobüs ve minibüs durağı da bulunan alanı ahşapla kaplayan belediye ekipleri, mini bir kütüphane üretti. Kütüphanenin içine de ‘Kitapları burada okuyunuz, kitaplığa bırakınız’ ve ‘Kitapları okuyup koyduğunuz için teşekkür ederiz’ şeklinde yazılar asıldı.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara evlerinde okuyup bitirdikleri kitapları buraya bırakarak  herkesin faydalanmasını sağlamaları çağrısında da bulundu. Toplu taşıma aracı bekleyen vatandaşlar, kitapları alıp okuyacak tekrar yerine koyacak. Böylelikle hem kitap okuma alışkanlığının artırılması hem de kültürel birikimin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Projenin başarılı olması halinde yol üstü kütüphanesinin, şehrin farklı yerlerinde bulunan üst geçitlerde de hayata geçirilmesi düşünülüyor.


Yayın Tarihi: 07/11/2017