Kitap ve Kitapseverler Bu Fuarda Buluştu


Kitap ve Kitapseverler Bu Fuarda Buluştu

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Ulusal Ordu 3. Karadeniz Kitap fuarını gezdi.

Başkan Engin Tekintaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ordu Valiliği ve Altınordu Belediyesi tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezi(OKSM)'nde 30 Ekim gününe kadar açık kalacak olan Ulusal Ordu 3. Karadeniz Kitap Fuarı'ndaki stanları gezerek yazarlarla bir araya geldi.

Fuara katılan vatandaşlarla da yakından ilgilenen Başkan Engin Tekintaş, fuarda her yaştan insana hitap edecek kitapların yer aldığını söyledi.

"KİTAP FUARINA GÖSTERİLEN İLGİ BİZLERİ MEMNUN ETTİ"

Başkan Tekintaş, burada yaptığı konuşmada, fuara gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getirirken, "Kitap fuarının bugün 3. gününü yaşıyoruz. Ulusal Ordu 3. Karadeniz Kitap fuarında 50 yakın yayınevi  kitap fuarımızda hemşerilerimiz ile buluştu. 7 den 77’ye her yaştan insana hitap edecek kitapları bu fuarda hemşerilerimiz kolaylıkla bulabiliyor.  Fuarın düzenlenmesinde katkısı olan Ordu Valiliğimize, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Hedefimiz, kitap ile kitapseverleri buluşturmaktı. Bunu aradan geçen 3 günün sonunda başardığımıza inanıyoruz. Fuar 3. gününde beklenen  ilgiyi gördü bundan sonra da bu ilginin her geçen artacağının sinyallerini de fazlasıyla alıyoruz. Kitapla buluşmak isteyen tüm hemşerilerimizi bu fuara bekliyorum. Çocuklarımız özellikle okumalılar. Geleceğe hazırlanmalılar. Bunun yolu da kitaplardan geçiyor.  Fuar süresince konferanslar, tiyatro gösterileri ve birçok yazarın imza günü ve söyleşileri olacak. Resmi açılışını yarın(24.10.2016 Pazartesi) yapacağımız fuara emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"15 TEMMUZ SÜRECİNİ UNUTMAMALIYIZ"

Başkan Engin Tekintaş, yayın evleri ve yazarların stantlarını gezdikten sonra Ordu Kültür Sanat Merkezi Sergi Salonunda Altınordu Belediyesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz sürecini anlatan fotoğraf sergisini gezdi.

Başkan Tekintaş, sergiyi inceledikten sonra  yaptığı değerlendirmede,"Fuarda kitapseverlerin kitapla buluşmasını sağlarken, 15 temmuzda ülkemiz üzerinde hain emelleri olan teröristlerin yaptıkları hainliklerin fotoğraflar ile anlatıldığı fotoğraf sergisini hemşerilerimiz ile buluşturuyoruz" dedi.

"BU SERGİYİ HATIRAMIZDA KALSIN DİYE DEĞİL, GEÇMİŞİMİZİ UNUTMAYALIM DİYE TEKRAR TEKRAR SERGİLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

15 Temmuz sürecinin unutulmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Tekintaş, "Türkiye'nin tarihine  kara leke olarak geçmiş bir gecenin sabahında yaşanan demokrasi şölenini , demokrasi bayramını bu fotoğraflara bakarak anlayalım istiyoruz. Bu sergimizde 15 Temmuz sonrası hem ülke genelinde yaşanılanların anlatıldığı hem de ilimizde Ordu’da yaşanılanların fotoğraflar ile anlatıldığı bir sergiyi milletimize sunuyoruz. Bu sergi de 10 gün boyunca  milletimize sunulmuş olacak. Bunun haricinde 15 Temmuz gecesi ve sonrası yaşanılanların anlatıldığı  bir konferans  olacak.  Bu sergiyi hatıramızda kalsın diye değil, Geçmişimizi unutmayalım diye tekrar tekrar sergilemeye devam edeceğiz. Bu hazırlıkları  yapan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.  Bu sergideki hedefimiz, Çocuklarımız geleceği bizimle yaşayacaklar ancak  bu sergi onların geçmişinde yaşadıklarını unutturmamak adına çok önemli. Bu vesileyle milletimizin 10 gün boyunca açık olacak olan fuara davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Tekintaş'a gerçekleştirdiği geziye Başkan Yardımcısı Aydın Şaşmaz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak eşlik etti.

Öte yandan Ulusal Ordu 3. Karadeniz Kitap Fuarı'nın resmi açılışı 24.10.2016 Pazartesi günü saat 12:00'da gerçekleştirilecek.


Yayın Tarihi: 22/10/2016