Kavak’a Yeni Öğrenci Yurdu Geliyor


Kavak’a Yeni Öğrenci Yurdu Geliyor

Kavak’a 250 öğrenci kapasiteli yurt binası yapılacak. Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu,” İlçemiz her alanda hızlı bir kalkınma süreci yaşıyor” dedi.

Kavak’a yeni Öğrenci Yurdu geliyor. Önümüzdeki günlerde temeli atılacak yurt kısa sürede tamamlanarak hizmete girecek. Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Tarım ve sanayi gibi alanlarda adından söz ettiren ilçemiz eğitim alanında da önemli mesafeler alıyor” diye konuştu.

Nüfusu ve öğrenci sayısı her geçen artan Kavak’ta Mehmet Paşa Mahallesinde yeni bir öğrenci yurdu daha yapılacak. 250 öğrenci kapasiteli olacak yurt yapımına önünüzdeki günlerde başlanacak. Yüklenici firma yöneticilerinin yaptıkları ziyarette konuşan Başkan Sarıcaoğlu, ”İlçemiz diğer pek çok sektörde olduğu gibi eğitim alanında da büyük mesafeler alıyor. İlçemizde öğrenim gören üniversite öğrenci sayımız da sürekli artıyor. Şimdi bu yavrularımız için yeni bir öğrenci yurdu yapılıyor. Bu yurdumuzun da yapılması ile önemli bir sorunumuz daha ortadan kalkmış olacak” dedi.

MODERN BİR ÖĞRENCİ YURDU OLACAK

Reskon Yapı Müh. Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi tarafından yapılacak öğrenci yurdu yaklaşık 15 milyon liraya mal olacak.  Şirket Müdürü Ramazan Kılıç, “ Şirket olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık.  Gerekli yasal işlemler bittikten sonra en kısa zamanda inşaat çalışmalarına başlayacağız. Yapacağımız yurt Kavak’ta önemli bir ihtiyacı giderecek” dedi.

250 Öğrenci kapasiteli olacak öğrenci yurdunun inşaat alanının 16 bin metrekare olduğunu söyleyen Kılıç, “Günümüzün en son yeniliklerine göre yapacağımız öğrenci yurdumuz yaklaşık 8 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 16 bin metrekare inşaat alanı üzerine kurulacak. 5 kat üzerine yapılacak öğrenci yurdumuz içinde idari odalar, yatakhane, sosyal alanlar gibi çeşitli birimler olacak. Önümüzdeki günlerde temelini atarak yapımına başlayacağımız yurdumuzu kısa bir sürede tamamlayacağız” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 31/07/2018