Karadenizli Aşçılar Fındığı Ve Yöresel Yemekleri Sahipleniyor


Karadenizli Aşçılar Fındığı Ve Yöresel Yemekleri Sahipleniyor

Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından Ordu Radisson Blue Otelde hafta sonu düzenlenen toplantıda, yol haritası belirlendi.

Karadeniz’in en önemli tarım ürünü olan fındığın kullanım alanlarının yaygınlaşması, aşçıların fındıklı tarifler ortaya koyması ve yöresel lezzetlerin kaybolmaması benimsendi.

Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Öner Çulfaz yaptığı açıklamada, 2017 yılının gastronomide fındık yılı ilan edileceğini, bunun için fındığı yetiştiren bölge olan Karadeniz aşçılarına büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

Giresun Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fırat Canikli, Giresun’un bir çok ottan leziz yemekler yaptığını hatırlatarak; “Giresun mutfağı dünyada büyük trend yakalayan vejetaryen mutfaktır. Otlardan, sebzelerden, meyvelerden yapılan Giresun yemeklerini dünya vitrinine çıkarmak için çalışmalar yapıyoruz. Halkımızın unutulmaya yüz tutan tarifleri derneğimize iletmesini istiyoruz. Dünyanın en kaliteli fındığı olan Giresun Kalite Fındıkla yapılan yemekler, tatlılar, pastalar bizim için en önemli hazinedir.  Bu lezzetleri insanların beğenisine sunmak için derneğimizi kurduk” dedi.


Yayın Tarihi: 19/12/2016