Karadeniz Bölgesinin İlk Golf Sahası Hizmete Girdi


Karadeniz Bölgesinin İlk Golf Sahası Hizmete Girdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve büyük bölümü deniz dolgusu ile oluşturularak dünyadaki ilk golf sahası olma özelliği taşıyan Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Sahası'nın açılışı iki bakanın katılımıyla gerçekleştirildi.

300 bin metrekarelik golf sahasın açılışı Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü sanatçılarının müzik ve dans gösterisi ile başladı. Türkiye Golf Federasyonu'nun düzenlediği “Federasyon Kupası” ile açılışı yapılan Büyükşehir Belediyesi Golf Sahası'nın ilk vuruşunu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptı.

Açılış öncesi konuşan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Dolgu alan üzerine dünyada ilk olan golf sahasının hizmete girmesinin gururunu yaşıyoruz. 18 çukur olarak hizmete gireceği zaman 6 bin 200 metre ve 72 vuruşluk saha olarak hizmet verecek olan sahamız turizme olan katkısının yanında halkımızın, iş adamlarımızın ve Trabzon’da dahil olmak üzere kıyı şehirlerimizde yetiştirdiğimiz sporcularımızın hizmetinde olacaktır” dedi.

 

BAŞKAN YILMAZ: “BENİM BAYRAMIM BUGÜN”

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Heyecan ve iyi niyetin ortaya konduğu bir ortamda her şey kendiliğinden geliyor. Biz bu işe 2015’te Mayıs'ın sonunda başladık. 2-3 ay proje yapımıyla geçti. Bu süreçte aynı zamanda ‘bir golf alanı nasıl yapılır’ öğrendik. Varsa bir yerde golf alanı yapmak isteyen biri bize müracaat etsin. Bakanımız Çağatay Kılıç'ın desteği olmasa bu işin içinden çıkamazdık. Ramazan ayında bu inşaatı ‘Ramazan Bayramı’na kadar bitirelim 10 günlük tatile rahat gidelim’ dedik. Arefe günü binayı bitirdik, o gece yağmur yağdı bina her taraftan akıttı. Moralim bozuldu, 10 günlük bayram tatili bana tatil miydi neydi? Biliyorsunuz birinci gün helikopter kazası oldu, o da kimyamızı bozdu. Öyle geçti bayram. Sonra bugüne hazırladık eksikliklerimizi. Ben bugün yapıyorum bayramı. Bugün Ramazan Bayramı’nın birinci günü gibi, bütün sevdiklerimiz burada. Sayın bakanlarımız burada. Bakü’deki toplantıdan özel bizim açılışımızı onurlandırmak için geldiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Golf alanımız cennet bahçesine dönüştü. Çağatay Bey elini hep taşın altına koydu. Allah nice açılışlarda nice güzel hizmetlerin insanlarımıza sunulmasının güzelliğini yüreğimizde hissettiğimiz ortamlarda bir araya getirsin" diye konuştu.

Samsun’da açılan golf sahası ile Samsun’un ve Samsunlunun kazandığını vurgulayan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Golf sanki zengin sporu gibi bir algı oluşuyor. Doğrudur, golf ile uğraşanlar zengin oluyor. Biz onun için Samsun’da zenginlerin değil, zenginleşen insanların oluşturduğu ve uğraştığı bir spor alanını buraya sunmuş olacağız. Şu anda içinde bulunduğumuz alan 9 çukurlu ama önümüzdeki sene 18 çukurlu olacak ve federasyon başkanımız ayarlarlarsa uluslararası turnuvaları yapacağız. Samsun ve Samsunlu kazandı” ifadelerini kullandı.

Golfun halk arasında zengin sporu olarak bilindiğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Bunun söyleyenlerin sebebi şudur belki gördüğünüz gibi ciddi bir yatırım gerektiren bir spor. Ondan önemlisi malzemeyi ciddi manada bir masraf yaparak almanız gerektiği için bununla herhalde eşdeğer görülüyor ama onları da inşallah ülkemizde artık Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminden itibaren şu anda başbakanımızın önderliğinde yaptığımız çalışmada gediğimiz ekonomik durumda ihtiyacı olan gençlerimize bu malzemeleri sağlayarak onları uluslararası arenada Türkiyemizi temsil eden kardeşlerimiz haline getireceğiz. Ülkemizin çok farklı bölgelerinden hiç aslında golfe ilgisi olmayan ama yeteneği olduğundan dolayı buna yönelip de başarılı olan kardeşlerimiz var. Onları da inşallah yakında uluslararası müsabakalarda göreceğiz. Bu yatırımı eleştirenler de oldu. Özellikle bazı kesimler tarafından ne gerek vardı diyenler oldu. Ama biz eğer spor kültürümüzü, spor alt yapımızı ve spora karşı olan ilgiyi artırmak için ülkemizin geldiği durumda bu yatırımlara yapacaksak dünyanın ilk 20 ekonomisi arasında yerimizi aldıysak ve ilk 10 ekonomisi arasına girme noktasında hedefimiz varsa bizim her türlü spor branşında sözümüzün sesimizin duyulması gerekir. Küçük düşünmeyeceğiz büyük düşüneceğiz” diye konuştu.

Bazı spor camiasında olan kişilerin olimpiyata katılım noktasındaki sayı ile ilgili çok ciddi eleştiriler ve olumsuz öngörülerin olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, “Biz şu anda olimpiyat oyunlarına tarihimizde en fazla branşta katılıyoruz. 20 branşla. Teniste beklediğimiz bir gelişme olursa bu 21 olacak. Dolayısıyla gerçekten iyi bir başarı ortaya koydu sporcularımız. Sporcu sayısına geldiğimizde ise 109 sporcumuz Rio’ya katılım noktasında kota almış durumda. Yeter mi yetmez daha fazla olması lazım. Bunun için çalışıyoruz ama 2002, 2012 olimpiyatlarından sonra yaşadığımız sürecide kimse unutmasın. Sporcularımız bu anlamda büyük bir başarı göstermiştir hepsine teşekkür ediyorum. Daha fazla katılımlı günleri de göreceğiz. Ama katılımla beraber alacağımız madalya sayısını artıracağımızı göreceğiz” şeklinde konuştu.

Golf sever ve golf oynayan biri olarak törene katılmasının kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirten Dışişler Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye’nin değişik bölgelerinde golf seviler bir spor haline geldi. Bu spora karşı maalesef ön yargı var. Birincisi zengin sporu. Bu spor çok para kazandırır, turizm de çok para kazandırır. O şehre çok şey kazandırır ama oynayanlar için çok öyle para isteyen bir spor değil. Diğer bir ön yargı bu golf sahaları çevre düşmanıymış. Şimdi siz görüyorsunuz bunun çevreye ne zararı var. Efendim golfle ilgili monşer sporu diyorlar. Şimdi ben golf oynuyorum monşer oldum mu bazen kendimi test ediyorum karşılaştırma yapıyorum bazen ufak tefek zemin kayması oluyor ama halen bir Yörük çocuğu olarak sağlam durduğumuzu düşünüyoruz. İstanbul’da Antalya’da golf sahalarında çalışan insanlar golf hocaları Anadolu’nun değişik şehirlerinden Tunceli’den de var Antalya’nın en yüksek dağ köyünden de var. O yüzden önyargılı olmayalım. Herkesin yapabileceği spor” dedi.

Ardından Bakan Çavuşoğlu ve Bakan Kılıç golf sahasında açılış vuruşu yaptı.


Yayın Tarihi: 15/07/2016