Karadeniz 2. Kitap Fuarı Samsun’da Açıldı


Karadeniz 2. Kitap Fuarı Samsun’da Açıldı

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile hazırlanan Karadeniz 2. Kitap Fuarı 2016 - Samsun, 23 Şubat 2016 Salı günü, Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Sayın Doğan Hızlan ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Sayın Metin Celal’in değerli katılımlarıyla TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde saat 12.00’de düzenlenen törenle açıldı.

Bölgenin kültürel yaşamına önemli katkıları olacağına inandığımız Samsun Kitap Fuarı’na 150 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılırken, fuar süresince panel, söyleşi, atölye çalışması ve çocuk etkinlikleri gibi 50 kültür etkinliği düzenlenecektir.

Etkinlik Programı, İmza Günleri ve Katılımcı Liste

Etkinlikler, imza günleri ve Okur ve Yazar Buluşmaları kapsamında Emre Kongar, Canan Tan, Mustafa Armağan, Ömer Sevinçgül, Deniz Kavukçuoğlu, Sevil Atasoy, Şükrü Erbaş, Murat Menteş, İsmail Saymaz, Ahmet Şimşirgil,  Bahadır Yenişehirlioğlu, Aret Vartanyan, Nebil Özgentürk, Nazan Tacer, Feridun Andaç, Nedim Gürsel, Kahraman Tazeoğlu, Menderes Samancılar, Ayşe Tolga ve Murat Tavlı’nın da aralarında bulunduğu pek çok yazar fuarda okurlarıyla buluşacak. Etkinlik programı, imza günleri ve katılımcı listemizi görmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz: www.karadenizkitapfuarisamsun.com

Yeni Nesil Yazarlar TÜYAP’ta

Çok sayıda  genç okura ulaşan yeni nesil yazarlardan Koray Yersüren, Emine Can ve Merve Akıncı 25 Şubat Perşembe günü yazarlık serüvenlerini anlatmak üzere düzenlenen söyleşide okurlarıyla bir araya gelecek.

Yaşar Kemal Ölüm Yıldönümünde Fuarda Anılıyor

Geçtiğimiz yıl yitirdiğimiz edebiyatımızın büyük ustası, 11. İstanbul Kitap Fuarı onur yazarımız Yaşar Kemal’i Yapı Kredi Yayınları ile birlikte düzenleyeceğimiz bir sergiyle anacağız. “Güneş Karabuda’nın Objektifinden Yaşar Kemal Fotoğrafları” sergisi, fuar süresince ziyaret edilebilir. Sergi aynı zamanda iki söyleşiyle tamamlanacak. 26 Şubat Cuma günü “Yaşar Kemal’in Ardından” etkinliğinde Nebil Özgentürk ve İnan Çetin, 27 Şubat Cumartesi günü “Yaşar Kemal - Bir Ömür Edebiyat” etkinliğinde ise Feridun Andaç konuşmacı olacak.


Yayın Tarihi: 22/02/2016