Kano Fedarasyonu Başkanından Ayvacık Belediyesi’ne Ziyaret


Kano Fedarasyonu Başkanından Ayvacık Belediyesi’ne Ziyaret

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur’u makamında ziyaret etti. Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Kano sporuna uygun olan İlçede yapılabilecek faaliyetler ve kano sporunun altyapısı için gerekli çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettirilmesi için fikir alışverişinde bulundular. Ziyarette Gençlik Hizmetleri ve spor İlçe MüdürüTelat Aktaş’ta hazır bulundu. Daha sonra İlçede bulunan Su sporları merkezini gezen Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı  “ Ayvacık ilçemizde 2012 yılında Federasyonumuz tarafından kano kürek yarışları düzenlenmiş ve 100’e yakın sporcumuz katılarak enfes bir spor şöleni yaşanmıştı. Su sporları açısından eşsiz bir potansiyele sahip olan Ayvacık ilçemizi bu alanda geliştirerek, ilçedeki yetenekli gençleri kano branşı ile tanıştırıp milli sporcular yetiştirmek ve Ayvacık’ı su sporları merkezi haline dönüştürmek istiyoruz. Başkanımızın su sporlarına olan yakın ilgi ve alakası federasyonumuzu ve bizi oldukça mutlu etti. Kendisine Kano faaliyetlerinin yaygınlaşması ve gelişmesi için bu güne kadar gösterdiği ve kano sporuna verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur “ İlçemiz baraj gölleri ve eşsiz doğasıyla su sporlarına uygun, Türkiye’nin nadir bölgelerinden biridir. Kano, yelken, kürek, su kayağı ve regatta gibi su sporları için elverişli olan ilçemizi bu alanda geliştirmek için gerekli girişimlerde bulunarak Su Sporları Merkezi Projemizi hayata geçirdik. İlçemiz bu aktiviteleri gerçekleştirmek için yapılan çalışmalarla önemli bir spor merkezi olma yolunda hızla ilerleyecek ve bizler Belediye olarak ilçemizi bu alanda geliştirmek için Türkiye Kano Federasyonuna her türlü katkı sağlayacağız. Dedi.

Ayvacık İlçe Kaymakamı Emre Yeşilbaşı ’da makamında ziyaret eden Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı ve Belediye Başkanı Mustafa Belur daha sonra Belediye başkanı misafiri olarak Keyf-i Seyyah evinde yenen öğle yemeğinin ardından ilçeden ayrıldı.


Yayın Tarihi: 17/05/2017