KADEF’in Kararı ‘EVET’


KADEF’in Kararı ‘EVET’

KADEF referandum kararını açıkladı. AK Parti Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt ve Ahmet Demircan ile MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ile İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un katıldığı toplantıya çok sayıda dernek başkanı ve üyesi de katıldı.

Bünyesinde 60’e yakın köy derneği bulunduran Kavak Dernekler Federasyonu 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda EVET deme kararı aldı. KADEF Başkanı Yılmaz Karagöz, referandumda hükûmet seçmeyeceklerini, Türkiye’nin yeni bir sistemle yola devam etmesinin oylanacağını belirterek, “ Bizler referandumda halkın oyuna sunulacak olan anayasa maddelerinin ülkemizin geleceği için çok önemli olduğuna inanıyoruz. 1982 anayasası artık büyük ve güçlü Türkiye’ye dar geliyor. Ülkemizin geleceği için geçmişte hangi partiye oy verirsek verelim referandumda EVET deme kararı aldık” diye konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, bir Kavaklı olarak hemşerilerinin EVET kararı almasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kurt, “ 16 Nisan ülkemizin geleceği ve istiklalimiz, istikbalimiz için büyük önem taşıyor. 2023 yılında hem ekonomik hem de sosyal olarak büyük hedefleri ülkemize aynı iddiada yeni bir sistem gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi bu nedenle önemli. Darbe yasaları ile bu büyük ülke yönetilemez hale geldi. 2002 yılından itibaren ülke yönetiminde bu millet Recep Tayyip Erdoğan’ı tanıyor Recep Tayyip Erdoğan ise bu milleti tanıyor. Bürüne kadar girdiği tüm seçimleri açık ara kazanan Cumhurbaşkanımıza olan güveni sahadaki çalışmalarımızdan biliyoruz. Hem Samsun’da hem te ülke genelinde EVET çıkacak bundan en küçük bir şüphemiz yok. KADEF gibi önemli bir STK’nın da EVET diyeceğini açıklaması hem moral verdi hem de güç” dedi.

Milliyetçi Hakaret Partisi Samsun Milletvekili ve Grup Başkanvekili Erhan Usta’ ise Türkiye üzerine hem terör örgütlerinin hem de uluslararası güçlerin oyunlar oynadığını belirterek, “ Bu şartlar altında tercihimizi ülkemizin geleceğinden yana kullandık ve EVET diyoruz” dedi. Usta, “ Biz ülke meselelerini şahsi meselelerin ya da parti meselelerinin çok üstünde tutuyoruz. Ülkemizin bekası söz konusu eken küçük hesapların peşinden gitmeyeceğiz. Ülkemiz ne zaman zorda kalsa demokrasi ne zaman sıkıntı yaşasa Milliyetçi Hareket Partisi ortaya çıkmıyor ve sistemin tıkalı damarlarını açıyor” dedi.


Yayın Tarihi: 12/04/2017