İŞ’te Kadınlar Projesi’nde Başvurular Başladı


İŞ’te Kadınlar Projesi’nde Başvurular Başladı

Ordu Büyükşehir Belediyesinin ortağı olduğu İş’te Kadınlar Projesi’nin başvuruları başladı. 1.200 proje içinden 40’ı arasına girmeyi başaran ve uygulama süresi 12 ay olan proje kapsamında 25-50 yaş aralığındaki işsiz kadınların gerekli beceri ve yetkinlik kazanarak iş gücüne katılımını sağlamak amaçlanıyor.

KURSİYERLERİN YEMEK VE ULAŞIM GİDERLERİ KARŞILANACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının sözleşme makamı olduğu “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi (PYE II) Hibe Programı” kapsamında finanse edilen ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından koordine edilen, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Ticaret Borsası, Fatsa ve Ünye Ticaret ve Sanayi Odaları, Ordu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Ordu Halk Eğitim Merkezi ve Ordu Genç İnovatif Girişimciler Derneğiyle ortaklaşa yürütülen “İş’te Kadınlar” adlı Avrupa Birliği Projesi kapsamında kurs başvuruları başladı.

Başvuru için 15 Şubat – 15 Mart tarihleri arasında Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Proje Ofisine müracaat edilmesi gerekiyor. Eğitimler 3 Nisan- 30 Mayıs tarihleri arasında hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında verilecek olup, proje kapsamında yemek ve ulaşım giderlerini karşılamak üzere katılımcılara günlük ücret de verilecek.

KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIMI SAĞLANACAK

25-50 yaş aralığında işsiz kadınlar başta olmak üzere, emeklilere ve aktif çalışma hayatının dışında olan kişilere de hitap eden projede butik çikolata, iş sağlığı ve güvenliği, web tabanlı içerik yönetim sistemi (E-Ticaret) eğitimleri verilecek. “Hayat Boyu Öğrenme Modülü” kapsamında 60 kişiye verilecek kurslarla kadınların gerekli beceri ve yetkinlik kazanarak iş gücüne katılımı sağlanacak. 


Yayın Tarihi: 14/02/2017