İlkadım'da Her Projede Bayanlar Öncelikli


İlkadım'da Her Projede Bayanlar Öncelikli

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili açıklama yapan Başkan Tok, Bayanların içerisinde olmayacağı hiçbir çalışmanın mutlak başarıya ulaşamayacağını söyledi. Tok, İlkadım Belediyesi olarak geliştirdikleri ve hayata geçirdikleri her projede kadınlara ayrıcalıklı hizmet sunduklarını ifade etti.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

“CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR” 

Kadınların anne olarak gelecek nesilleri yetiştirme konusunda fedakârlık gösterdiğine işaret eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Kadınların, gösterdikleri fedakârlığın, annelik duygusu ve ailesini ayakta tutma çabasının her türlü takdirin üzerindedir. Doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ailenin ve toplumun temel taşı olan Peygamberimizin “Cennet annelerin ayakları altındadır.” diye konuştu.         

“HER PROJEDE BAYANLAR DÜŞÜNÜLÜYOR”       

Bayanların toplumsal hayattaki yerini ve önemini iyi bildiklerini çok iyi bilen bir ilçeye hizmet eden Başkan Erdoğan Tok, Belediye olarak, toplumun temelini oluşturan aile kurumun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu kadınlara her projede yer veriyor. Bayanlarla doğrudan irtibata geçmek ve onlarla diyalog halinde olmak için öncelikle onların sosyal hayatta yaşama sevincini arttıracak hizmetleri kazandırmakla işe her projede bayanları düşünerek hareket ediyoruz. Çok önemli bir sorumluluğumuz var. Kadın mutlu olursa, aile mutlu olur, aile mutlu olursa toplum mutlu olur.

“KADIN’IN TOPLUMDA SAYGIN YERİ VAR”

Toplumun temelini oluşturan aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadının bir anne, bir eş ve hayatın bütün alanlarında etkin birey olarak saygın bir yeri var. Önceki belediye başkanlığım döneminde Hanımlar Lokalimizi bayanlarımızın hizmetine sunarak onların sosyal yaşama bağlılığını sağlayan pek çok faaliyeti ile hizmete geçirdik.  Göreve geldiğimiz günden bu yana kadınlarımızla ilgili çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hanımlar Lokalimizde yüzlerce kadınımız tesisimizin tüm imkânlarından faydalanarak sosyal yaşamın içerisinde aktif bir şekilde yer almakta.

“4 BİN KADIN’A KÜLTÜREL HİZMELER”

Kültür merkezlerimizde 4 bine yakın bayan çeşitli branşlarda kurs görmekte ve el becerileri kazanmaktadır. Kadınlarımız için mutlu ve huzurlu bir aile tesis etmek için “Aile Okulu” eğitim seminerlerimizi ve söyleşilerimizi sürdürmekteyiz. Yine mahallerde parklarda oluşturduğumuz alanlarda kadınlar fitness kondisyon aletleri ile sağlıklı yaşam için spor yapabilmektedir.           

“DEREBAHÇE SOSYAL TESİSLERİ’NDE BAYANLARLARA SPOR İMKANI”

Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde yön verilen çalışmalara İlkadımlı bayanların yeri ve önemini unutulmuyor. Belediye Başkanı Erdoğan Tok, tarafından  6 dönüm alan üzerine inşa edilen Derebahçe Sosyal Tesisleri’nde bayanlara eğitim, sosyal ve sportif alanlarda çeşitli hizmetler sunulmakta. Samsun’da hiçbir spor salonunda bulunmayan fitness, kondisyon ve spor aletlerinin bulunduğu Derebahçe Sosyal Tesisleri spor salonunda bayanların rahatlıkla spor yapabilmelerine imkan sağlanıyor.

“UNKAPANI’NA YENİ VE MODERN HANIMLAR LOKALİ”

Onca hizmetlerin yanı sıra yıkımı yapılarak yerine yenisini inşa edilen ve  eşsiz mimarisiyle çok kompleksi bir hizmet alanına sahip olacak olan Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezi’nde bayanlara içerisinde bir çok hizmetin ve aktivitenin yapılacağı yep yeni modern bir Hanımlar ve Kültür Merkezi yapılıyor.          

“İLKADIM’DA ANNE OKULU”

Yine, Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarı üzerinde bayanları da düşünerek istifadelerine sunacağımız onların ders yapabilecekleri, ibadet yapabilecekleri Selçuklu mimarisine uygun Camii ve Külliye inşa ediyoruz. Son olarak 'Anne Okulu'nu açtık. Projemizin tanıtımını geçtiğimiz aylarda yaptık. Her Anne Bir Okul sloganı ile toplumumuzun temelini oluşturan aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan annenin eğitimini önemsiyoruz. Dünyaya gözlerini açan yavrularımızın ilk öğretmeni olan annenin eğitimi toplumun eğitimdir.


Yayın Tarihi: 06/03/2018