İlkadım’da Çocukların İsteği Yerine Getiriliyor


İlkadım’da Çocukların İsteği Yerine Getiriliyor

Kazım Karabekir’e 2 bin 290 metrekarelik spor kompleksi inşa ediliyor.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kazım Karabekir Mahallesi’nde iki sene önce yol çalışmaları kontrolü esnasında önünü kesen çocukların istediği halı saha sözünü unutmadı.

Yaklaşık 2 yıl önce mahalle muhtarı Murat Türer ile birlikte mahallede yapılan yol çalışmaları incelemesinde mahalleden iki çocuk Başkan Tok’un önünü kesmişti.  Çocukların Başkan Tok’tan, “Top oynayacak bir yerimiz yok. Lütfen bize bir futbol sahası yapın” sözünü unutmayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kazım Karabekir mahallesinde 2290 metrekarelik alanda halı saha, çocuk oyun parkı, spor kondisyon aletlerinin olacağı büyük bir kompleks inşa ediyor.

“UKDE KALMIŞTI, ŞİMDİ ÇOK MUTLUYUM.”

Çocukların ve gençlerin geleceğin yarınları olduğunu belirten Tok, “Kazım Karabekir mahallemizde gerçekleştirdiğimiz incelemeler esnasında karşımıza çıkan minikler bizlere mahallelerinde futbol sahalarının olmadığını ve top oynamak için halı sahası istediklerini söylemişti. Ekiplerimize talimat vererek bir yer oluşturulmasını istedim. O yeri oluşturduk. O anı hiç unutmuyorum. Tamam dediğimde, çocuklar öyle büyük bir sevinçle boynuma sarılmıştı. Çocuklarımızın bu isteği ben de ukde oluşturmuştu. Şu an verdiğim o sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Kazım Karabekir Mahallemizde 2 bin 290 metrekarelik bir alanda planladığımız spor kompleksi çalışmalarımız hızla sürüyor.  Burada 836 metrekareden oluşan bir halı saha yapıyoruz. Geriye kalan kısımlarda, çocuk oyun parkı, dinlenme alanları ve fitness-kondisyon aletlerinde oluşan spor kompleksi inşa ediyoruz.” dedi.

VAATLER YERİNE GETİRİLİYOR

Seçimlerden önce halka söz verdikleri semt spor merkezleri adı verilen vaatleri sırasıyla yerine getirdiklerini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  Genç nüfusa sahip İlkadım ilçesinde yatırımı daha çok çocuk ve gençlere ayırdıklarını kaydetti.

“43 PARK 10 HALI SAHA YAPTIK.”

Belediye olarak çocukların eğitiminden, sportif ve sosyal yaşantılarına dokunan birçok hizmeti hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Tok,  “ Bugünün küçükleri yarınların güvencesi olan çocukların hoşça vakit geçirebileceği modern oyun gurupları ve sosyal alanlar oluşturuyoruz. Basketbol ve futbol sahası, halı saha, tartan pist, oyun gurupları, fitness aletleri, oturma gurupları, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları olmak üzere üç yıl içerisinde 10 mahallede 43 park ve 10 halı saha yaparak 8 milyon TL değerinde hizmet yaptık. Vakitlerinin çoğunu oyun parkında geçiren yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın hoşça vakit geçirdiği parkları program dâhilinde baştan aşağıya yeniledik. Parklarımızda bulunan oyun grupları, yeşil alanlar, park zeminleri ve aydınlatma gruplarımızı tamamen yenileyerek ilçemizde bulunan parklarımızı yeni görünümüne kavuşturduk. Yenilediğimiz çocuk parkının yanı sıra yeni park ve spor tesisleri de yaptık. Yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızın 2023 Türkiye’sine hazırlanmasında belediye olarak gereken destek ve katkıları sunuyoruz.” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 15/11/2017