İlkadım Çocuk Kitap Günleri ve Şenliği Sona Erdi


İlkadım Çocuk Kitap Günleri ve Şenliği Sona Erdi

Karadeniz'in en büyük Çocuk Kitap Günlerine 120 bine yakın ziyaret gerçekleşti.

İlkadım Belediyesi tarafından Sahil Yolu Yabancılar Pazarı karşısında 1.500 metrekarelik alana kurulan 1. İlkadım Çocuk Kitap Günleri ve Şenliği sona erdi. 18-24 Nisan tarihleri arasında süren Çocuk Kitap Günleri Şenliğine 120 bine yakın ziyaret gerçekleşti.

Karadeniz'in en büyük ilk ve tek Çocuk Kitap Günleri ve Şenliği olma özelliğine sahip etkinliğe Samsunlular yoğun ilgi gösterdi.  Açıldığı ilk günden bugüne her geçen gün ziyaretçi sayısı artan İlkadım Çocuk Kitap Günleri ve Şenliği programına vatandaşlar hafta sonu akın etti. 

120 BİN'E YAKIN ZİYARET

Genç, yaşlı, kadın, çocuk her kesimden insanın buluştuğu ve birbirinden farklı etkinlikleriyle Samsunluların Çocuk Kitap Günleri Şenliği etkinliğinde buluştuğu organizasyon oldukça verimli geçti.  18-24 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilerine bir hafta boyunca açık kalan Çocuk Kitap Günleri ve Şenliğine son gün itibariyle 120 bine yakın ziyaretçi girişi yapıldı.

5  İLÇE İLKADIM'A AKIN ETTİ.

Türkiye'nin tanınmış, öncü 55 yayınevinin yer aldığı, 22 seçkin yazarın okurlarıyla imza günlerinde buluştuğu, çocuklara yönelik illizyonist gösterileri, balon şov, kukla gösterileri, okuma etkinlikleri, yetişkinlere özel söyleşiler, pedogog eğitimleri, geleneksel çocuk yarışmaları gibi birçok eğleneceli aktivitenin olduğu Çocuk Kitap Günleri ve Şenliği'ne Asarcık, Çarşamba, Tekkeköy, Canik, Atakum gibi birçok ilçeden ziyaret geldi. Samsun'da çocukların yüzlerinin güldüğü anne ve babaların çocuklarıyla birlikte mutlu olduğu İlkadım Belediyesi Çocuk Kitap Günleri ve Şenliği'nin kapanışı en çok çocukları üzdü.

ÇOCUKLARIN GÜLEN YÜZÜ HERŞEYE DEĞER!

Belediye olarak sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere önem verdiklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " İlkadım Belediyesi olarak bu yıl ilkini başlatarak gerçekleştirdiğimiz 1. İlkadım Çocuk Kitap Günleri ve Şenliğimizi gelenseksel olarak tertip etmeyi düşünüyoruz.  Çocukluktan itibaren kazandırılması gereken okuma alışkanlığı çok önemlidir. Hayatı anlamamıza yardımcı olan kitaplara karşı çocukların sevgisini arttırmak, onları kitapla tanıştırmak, kitapların renkli ve sıcak dünyasını çocuklarımıza sunmak, okuyan bir nesil yetiştirmek sosyal ve kültürel belediyeciliğimizin anlayışıdır.  İlkadım Belediyesi olarak dolu dolu bir etkinlik düzenledik. 18-24 Nisan tarihleri arasında düzenlediğimiz Çocuk Kitap Günleri, 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliklerimizin altyapısını oluşturdu. Kitap Günleri ve 23 Nisan bütünleşti. Çocuklarımızın eğlenebileceği bir ortam oluşturduk. Onların gülen yüzleri ne kadar önemli ve gerekli bir etkinlik yaptığımızı çok daha iyi anlamamızı sağladı." diye konuştu.


Yayın Tarihi: 24/04/2016