İlkadım Belediyesi’nden Örnek Davranış


İlkadım Belediyesi’nden Örnek Davranış

Başkan Tok, sokak hayvanları için seferberlik başlatırken; “Sokaklarımızı, hatta evlerimizi paylaştığımız sevimli dostlarımızı korumak yöneticilik değil, insanlık görevimizdir.” dedi.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü kar yağışının arttığı bu günlerde ilçedeki parkları gezerek kuşlar, kediler ve köpekler için yem ve mama bırakıyor.

İLKADIMLI VATANDAŞLARDAN ZABITA EKİPLERİNE TAKDİR

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un talimatı üzerine harekete geçen İlkadım Belediyesi Zabıta Ekipleri, sokak hayvanlarının karlı ve soğuk havalarda aç kalmasını engellemek için adeta seferber oldu. Zabıta personelinden oluşturulan bir ekiple İlçedeki parkları tek tek gezerek sokak hayvanlarına yem ve mama bırakan görevliler, vatandaşlar tarafından takdir ile karşılandı. Böylesi anlamlı bir çalışma yapan ekiplere zaman zaman yardım eden İlkadımlı vatandaşlar Zabıta ekipleriyle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

ÜSTLENDİĞİMİZ EN GÜZEL GÖREV

Çalışmalara katılarak ekiplere eşlik eden İlkadım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Yılmaz ve Zabıta Müdürü Süleyman Yılmaz; “Çetin kış şartları insanları olduğu kadar hayvanları da etkiliyor. Soğuk kış günlerinde aç kalan başta kuş, kedi ve köpek gibi sokak hayvanlarını, dünyayı beraber paylaşıyor olmanın bilinciyle, İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak unutmadık. O minik canların yaşaması için sizin de yapacağınız çok küçük şeyler olduğunu unutmayın. Zabıta Müdürlüğü olarak üstlendiğimiz en değerli görevlerden biri olan bu görevi yerine getirmekten memnunuz. Çalışmalarımız esnasında bizlere yardımcı olan ve gösterdikleri ilgi ile mutlu eden İlkadımlı hemşerilerimize çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

MİNİK CANLARIN YAŞAMASI İÇİN EL ELE

Sokak hayvanları için seferberlik başlatırken; “Sokaklarımızı, hatta evlerimizi paylaştığımız sevimli dostlarımızı korumak yöneticilik değil, insanlık görevimizdir.” diyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Kış gelip kar yağdığında belediyemizin bütün birimleri daha da yoğun olur. Vatandaşımızın kar nedeniyle mağduriyet yaşamaması için mesai mefhumu gözetmeden çalışırız ve her zaman dediğimiz gibi kar İlkadım için çile değil güzellik olur. İşte tam da bu yoğunluk içerisinde dünyamızın her alanını hatta evimizi paylaştığımız canlıları düşünmek önemli bir görevdir. Üstelik bu görev bir insanlık görevidir. Bu samimi duygularla belediyemiz zabıta personeli tarafından oluşturduğumuz ekip ile sokak hayvanlarının çok olduğu alanlara yem ve mama bırakıyoruz. Bu çalışmalar esnasında bizlere destek olan vatandaşlarımızla el ele vererek minik canların yaşamasına destek oluyoruz. Hem sokak hayvanlarını koruyor hem de geleceğimiz olan yavrularımıza örnek olarak hayvan sevgisini aşılıyoruz.” dedi.


Yayın Tarihi: 29/01/2017