İl Şampiyonu Yine İlkadım’dan


İl Şampiyonu Yine İlkadım’dan

Başkan Tok, Kazanan Kültür Mirasımız Olsun

Samsun il birincisi olmalarındaki başarıda en büyük pay sahibi olarak kendilerine yapılan destekten ötürü Başkan Tok’a teşekkür eden TSO Okul Müdürü Nusret Sarı, Halk oyunları ekibi adına Mart ayında Ordu’da yapılacak olan Bölge Şampiyonası’nda da birincilik sözü verdi.

Samsun genelinde düzenlenen Okullar arası Halk oyunları müsabakasında yıldızlar kategorisinde birincilik elde eden Samsun İlkadım Ticaret ve Sanayi Odası Folklor Ekibi kupa sevincini İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile paylaştı.

TOK, YILDIZ THO EKİBİNİ TEBRİK ETTİ.

13 Şubatta Atatürk Spor Salonu’nda çeşitli kategorilerde düzenlenen Okullar arası Halk Oyunları Müsabakasında Samsun İlkadım Ticaret ve Sanayi Odası Okul Müdürü Nusret Sarı, Okul Aile Birliği Başkanı Hava Öztürk ve Halk Oyunları Folklor Ekibinin elde ettikleri birincilik başarısının mutluluğuna İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’ ta ortak oldu.  Kendisine yapılan ziyarette Başkan Tok, okulun halkoyunları öğrencilerini tebrik etti.

“ERDOĞAN BAŞKAN OLMASAYDI BUNU BAŞARAMAZDIK”

Okul Müdürü Nusret Sarı; “Halk oyunları oldukça uzun ve disiplinli çalışma isteyen bir branştır. Bu nedenle dalında uzman eğitmenlerden davul-zurna ekibine kadar birçok desteğe ihtiyacımız oluyor. Her ihtiyacımız olduğunda da hiç çekinmeden Başkanımız Erdoğan Tok’un kapısını çalıyoruz. Kendisi de bizleri hiç geri çevirmedi. Erdoğan Başkan ve destekleri olmasaydı bunu başaramazdık. Başta İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok olmak üzere tüm belediye çalışanlarına öğrencilerim ve okulum adına teşekkür ederim” dedi.

TOK; “FOLKLOR KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK BOYNUMUZUN BORCU”

Halk Oyunlarının yüz yıllardır gelen bir kültür birikiminin eseri olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Ticaret ve Sanayi Ortaokulu Halk Oyunları Ekibimizin değerli öğrencilerini il şampiyonlukları için kutlarım. Şimdi sırada bölge şampiyonluğu var.  Ordu’da yapılacak olan müsabakada da 1’incilik sözü verdiler. İstenilen başarıyı el edemeseler bile bizim için hep aynı değere sahip olacaklar. Önemli olan böyle güzel bir kültür mirasına sahip çıkmalarıdır. Bu müsabakalarda temennimiz kazananın kültürümüz ve kültür miraslarımızın olmasıdır. Bu nedenle Ordu’da gerçekleştirilecek bölge müsabakalarında da gereken destek neyse, onu sağlamak için de söz veriyorum. Bu yürekleri tertemiz olan yavrularımız, hem başarılarını hem de folklor kültürümüzü yarınlara taşıyacak kıymetli evlatlarımızdır. Bu nedenle onlar için ne yapsak az kalır. Ticaret ve Sanayi Ortaokulu Halk Oyunları Ekibimize Mart ayında gerçekleşecek müsabakalarda başarılar dilerim” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 19/02/2018