Umut Evi Yaşlı ve Engellilerin Umudu Olacak


Umut Evi Yaşlı ve Engellilerin Umudu Olacak

Havza’da bakıma muhtaç engelli ve yaşlı vatandaşların ev ortamında bakılması için hayata geçirilen Umut Evi’nin açılışı yapıldı.

Samsun’un Havza ilçesinde engelli bireylerin bağımsız ortamda yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla hazırlanan Havza Umut Evi, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Meclis Başkanvekili Turan Çakır, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk’un katılımıyla açıldı.

UMUT EVLERİ ONLAR İÇİN UMUT OLACAK

Açılış programından sonra evde kalan yaşlı ve engelli vatandaşlarla uzun süre sohbet eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Bakıma muhtaç olmak gerçekten çok zor. Psikolojik olarak büyük çöküntü içinde olan bu bireylerimiz ev ortamında, aile bağları tekrar oluşturarak bu zorlukları aşacaktır. Allah nasip ederse ilimizde bu tür evlerin çoğaltılmasını planlıyoruz” dedi.

YAŞLILARA VE ENGELLİLERE HİZMET İBADETTİR

Yaşlılara ve engellilere hizmetin ibadet sayılabileceğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda çok hassasız. Huzurevlerimizde yaşlı vatandaşlarımızın moralini yüksek tutmak, onlara yalnızlık hissettirmemek için birçok çalışma yapıyoruz. Fırsat buldukça ziyaret ediyoruz. Yaşlılar herkesten çok ilgi bekliyor. O yüzden ilgimizi üstlerinden hiç çekmemeliyiz. Ben bu uygulamanın vücut bulmasında ön ayak olan devletimize ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’müze çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen ve Samsun İl Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Havza Umut Evi’nde konaklayan yaşlı ve engelli bireylerin bakımını Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi personeli üstleniyor. 


Yayın Tarihi: 01/12/2016