Bayram Tatili 10 Güne Uzatıldı


Bayram Tatili 10 Güne Uzatıldı

Başbakan Yardımcısı, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne uzatıldığını açıkladı.

Bozdağ yaptığı açıklamada; "Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'na tekabül, tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir" dedi.

Emekli maaşları bayramdan önce ödenecek

Bozdağ, emeklilere de müjdeli haber verdi. "Emekli sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerin emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır" dedi.


Yayın Tarihi: 14/08/2017