Giresunlu Aşçılardan Dünya Rekoruna Destek


Giresunlu Aşçılardan Dünya Rekoruna Destek

Türkiye’nin en büyük Gastronomi buluşmasında yerini alan Giresun Aşçılar Pastacılar Derneği (GAPDER), 513 kg’lık baklava ile kırılan dünya rekoruna katkı sağladı.

22-25 Mart tarihlerinde Ankara’da açılan Türkiye’nin en büyük Travelexpo Ankara 2018 Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesinde Giresunlu aşçılarda yerini aldı. 3 gün boyunca devam eden fuara Giresun Aşçılar Pastacılar Derneği (GAPDER) katıldı.

GAPDER standına yoğun ilgi gösteren vatandaşlara Giresunun kirazın anavatanı olmasından dolayı kiraz kavurması ikram edildi. Fuarda birde ilk gerçekleştirilerek tek tepside 513 kg’lık baklava yapılarak dünya rekoru kırıldı.

Giresun’u her fırsatta tanıtmaya devam ediyoruz diyen GAPDER Başkanı Fırat Canikli şunları söyledi; “Derneğimiz kurulduğu günden beri ilke ve hedeflerine çizdiği çizgide ilerlemeye devam ediyor. Türk ve Dünya mutfağı dışında bizim şehrimizin yani Giresun mutfağını GAPDER olarak her fırsatta tanıtmaya özen gösteriyoruz. Bu yıl 3.düzenlenen Gastronomi fuarında bizde yerimizi alarak şehrimizin tanıtımına katkı sağladık. Güzel bir fuar oldu. Vatandaşlarımız standımıza yoğun ilgi gösterdi. Fındığın başkenti, kirazın anavatanı olan Giresun’un tanıtımı için fuarda kiraz kavurmasını ön planda tutup, 3 gün boyunca gelen misafirlerimize ikram ettik. Ayrıca burada tek tepside 513 kg’lık baklava açılarak Türk aşçıları olarak bir ilke imza attık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Fuara Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ankara Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Yayın Tarihi: 28/03/2018