Filistinli Kardeşlerimizin Yanında Olmayı Kararlılıkla Sürdüreceğiz


Filistinli Kardeşlerimizin Yanında Olmayı Kararlılıkla Sürdüreceğiz

Birleşik Krallık resmî ziyareti dolayısıyla başkent Londra’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Ajansı (AA) ve TRT World'ün Genç Yetenek Geliştirme Projesi kapsamında eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Intercontinental Otel’de gerçekleşen buluşmada öğrencilere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail askerlerinin, Gazze sınırında düzenlenen barışçıl gösterilerde Filistinlilere yönelik uyguladığı şiddet ve katliama ilişkin açıklamalarda bulundu.

“BU İNSANLIK DRAMINI, SOYKIRIMI LANETLİYORUM”

İsrail’in uyguladığı terörde şehit olan Gazzeliler için Allah’tan rahmet dileyen, saldırılarda yaralananlara acil şifa temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin’de bugün yaşanan hadiselerde 55 kişinin şehit olduğunu 2 bin 500 kişinin de yaralandığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun bakımda olan yaralılara gerekli ilaçların ulaştırılmasında sıkıntı çekildiğini de söyledi.

Yaşanan insanlık dramını soykırım olarak niteleyen ve “Hangi taraftan olursa olsun -ister Amerika ister İsrail- lanetliyorum. Buna sessiz kalanları da kusura bakmayın onları da lanetliyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları ekledi: “Zira herhangi bir yerde bu tür hadiseler olduğu zaman veyahut da ülkemizi ziyarete gelenler bizlerle görüştükleri zaman teröristlerle verdiğimiz mücadele sebebiyle teröristleri öldürdüğümüz zaman bizi hesaba çekenler, şu anda (Filistinlilerin) kendi topraklarını işgal edenlere karşı en ufak bir ses çıkarmıyorlar.”

“İSRAİL DEVLET TERÖRÜ ESTİRMEKTEDİR”

İsrail’in bir terör devleti olduğunu, devlet terörü estirdiğini ve bir terör devleti olarak da şu anda attığı adımlarla bunu ispatladığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne yazık ki Amerika PYD-YPG ile DEAŞ’a karşı mücadele ettiğini söyleyerek nasıl iş birliği yapıyorsa, işte burada da ne yazık ki İsrail’le acımasız bir şekilde iş birliğine girmiştir. İsrail’in yaptığı bir soykırımdır” dedi.

İsrail’in bu soykırımı ilk defa bugün değil, 1948 yılından beri gerçekleştirdiğini; Filistin’in o tarihten bu yana küçülerek bugünkü sınırlarına geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in şimdi de Filistinlileri buradan atmanın gayreti içinde olduğunu dile getirdi.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 14/05/2018