EMITT Fuarı Turizm Sektörünün Moralini Yükseltti


EMITT Fuarı Turizm Sektörünün Moralini Yükseltti

Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan ve 25-28 Ocak 2018 tarihlerinde gerçekleşen EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 85 ülkeden 1.065 katılımcı ve 54.364 ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarıya imza attı. Bu sene katılımcı bazında %55 büyüme kaydeden EMITT, 2018 yılında turizm sektörünün de tırmanışa geçeceğinin sinyallerini verdi.

ITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın, 22.’si düzenlenen EMITT ile ilgili yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu: “Ülkemiz turizm sektörü ile EMITT ilk günden bu yana birbirine paralel bir büyüme göstermiştir. Turizm sektöründe 2017 yılında gözlemlenen hareketlenme EMITT’te de kendini gösterdi ve bu sene katılımcı bazında %55 büyüme kaydettik. Bu büyüme 2018’de turizm sektörü için hızlı bir yükselişin göstergesi olarak kabul edilebilir. Bu sene 7.000’in üzerinde onaylanmış randevu ile bir dünya rekoruna da imza attık. Bu randevuların yeni yatırımlara, yeni iş birliklerine vesile olacağına inancımız tam.”

EMITT’e bu sene katılan ülkeler arasında A.B.D, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Beyaz Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri Bosna & Hersek, Çin, Fas, Filipinler, Filistin, Fransa, Gine, Güney Afrika Cumhuriyeti Güney Kore, Gürcistan, Hindistan İran, İspanya İtalya, Japonya, K.K.T.C, Kıbrıs, Kırgızistan, Kosova Küba, Letonya, Lübnan, Makedonya, Maldivler, Moğolistan, Nepal, Rusya, Seyşeller, Sırbistan, Tayvan, Tunus, Özbekistan, Ukrayna, Ürdün Vietnam, Yunanistan, Zanzibar bulunuyor.

EMITT Turizm Fuarı’nda her yıl olduğu gibi bu yıl da Davetli Tur Operatörü ( hosted buyer) Programı düzenlendi. TravelShop Turkey iş birliğiyle gerçekleştirilen program kapsamında 106 ülkeden 600 davetli tur operatörü ağırlandı. Tur operatörlerinin katıldığı ülkeler arasında; A.B.D, Arnavutluk, Avusturalya, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Beyaz Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Endonezya, Fas, Filipinler, Filistin, Fransa, Gana, Gine, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsviçre, İtalya, Kamboçya, Kanada, Kazakistan, Kenya, Kıbrıs, Kosova, Kuveyt, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malezya, Meksika, Mısır, Nepal, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Romanya, Ruanda, Rusya, Singapur, Slovenya, Sri Lanka, Suudi Arabistan, Sırbistan, Tanzanya, Tayland, Türkiye, Uganda, Ukrayna, Umman, Ürdün, Vietnam yer aldı.


Yayın Tarihi: 30/01/2018