ELVİNDER Derneği Tarafından Yürütülen “Kadın Liderler Akademisi Projesi” Başladı


ELVİNDER Derneği Tarafından Yürütülen “Kadın Liderler Akademisi Projesi” Başladı

          Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kadın Liderler Akademisi Projesi açılış toplantısında bir konuşma yapan ELVİNDER Derneği Başkanı Yeşim GÜRSOY, “Cinsiyet ayırt etmeksizin toplumu bir bütün olarak ele almak ve toplumun her kesimine kadın, erkek, çocuk, genç ve yaşlı bütün dezavantajlı grupların sorunlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirmek, politikalar üretmek, eğitimler yapmak ve bu konuları en doğru en ektili şekilde gerekli alanlara taşımak, farkındalığı artırarak çözüme ulaşmak için kurulduğumuz gönden itibaren yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. 

        Kadın Liderler Akademisi projesi de bu çalışmalarımızdan bir tanesidir.  Dünya değişiyor derken biz değerlerimizi değiştirmeye çalışıyoruz. Modernleşmek çatısı altında toplumsal dejenerasyona uğruyoruz. Son zamanlarda gençlerimizin sürekli üzücü olaylarıyla derinden yaralanıyoruz. Artık acılardan ders alan bir toplum değil, acıların olmaması için mücadele eden bilinçli bir toplum olmak istiyoruz. Ve her mücadeleyi birlikte vermiş bir toplumun fertleri olarak daha önce olduğu gibi bu mücadeleyi de kadın erkek birlikte başaracağımıza yürekten inanıyoruz.

        Biz bugün bu duyarlılıkla yanımızda olan ve bu inançla yaptığımız çalışmalara destek olan başta Sayın Valimiz İbrahim ŞAHİN’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.  Bu projenin bizlere, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”dedi.
      Konuşmanın ardından Kadın Liderler Akademisi Proje Koordinatörü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan LEBLEBİCİOĞLU projenin detayları ile ilgili olarak bir sunum gerçekleştirdi. 

        Daha sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun Devlet Konservatuarı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Seyhan BULUT ve Doç. Dr. Özgür BULUT tarafından katılımcılara müzik dinletisi sunuldu.

        Bu faaliyetlerin çok büyük önem taşıdığını vurgulayan ve bu tarz faaliyetlerin Samsun’da yapılmasının ayrı bir gurur kaynağı olduğunu söyleyen Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN, katılımcılara Kadın Liderler Akademisi Projesi'nin "İletişim ve Medya" konulu ilk dersini verdi. Vali ŞAHİN, “İletişim ve Medya’ konulu ilk dersinde medya, yeni medya, iletişimin kadın ve diğer insanlar üzerindeki etkisine değindi.

        Dersin ardından ELVİNDER Derneği Başkanı Yeşim GÜRSOY tarafından Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN’e katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

        Kadın Liderler Akademisi Projesi açılış toplantısına ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin AKAN, Başarı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reşit ÖZKANCA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan MENNAN, Atakum Kaymakamı Ali BAKOĞLU, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim KÜÇÜK, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, Amasya Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra ÖZYOL, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, ELVİNDER Derneği üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Yayın Tarihi: 12/02/2016

Diğer Resimler

ELVİNDER Derneği Tarafından Yürütülen “Kadın Liderler Akademisi Projesi” Başladı
ELVİNDER Derneği Tarafından Yürütülen “Kadın Liderler Akademisi Projesi” Başladı
ELVİNDER Derneği Tarafından Yürütülen “Kadın Liderler Akademisi Projesi” Başladı