Eğer Bir Racon Kesilecekse, Bu Raconu Bizzat Kendim Keserim


Eğer Bir Racon Kesilecekse, Bu Raconu Bizzat Kendim Keserim

AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyunda, medyada, AK Parti içinde arzu ve tasvip etmediği tartışmaların yaşandığına şahit olduğunu hatırlatarak, “Genellikle sosyal medya hesapları veya kimi köşe yazarları üzerinden başlatılan bu tartışmalarda birilerinin şahsımın adına adeta racon kestiği, herkese ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Benim milletimle, partimle paylaşacağım bir düşüncem, bir teklifim, bir hissiyatım varsa bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur” dedi.

BENİM MİLLETİMLE PAYLAŞACAĞIM BİR DÜŞÜNCEM VARSA BUNUN YOLLARI BELLİDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zaman zaman kamuoyunda, medyada, AK Parti içinde arzu ve tasvip etmediği tartışmaların yaşandığına şahit olduğunu hatırlatarak, “Genellikle sosyal medya hesapları veya kimi köşe yazarları üzerinden başlatılan bu tartışmalarda birilerinin şahsımın adına adeta racon kestiği, herkese ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Burada bir kez daha açık ve net olarak ifade ediyorum; benim milletimle, partimle paylaşacağım bir düşüncem, bir teklifim, bir hissiyatım varsa bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Eğer bir racon kesilecekse, bu raconu bizzat kendim keserim; bu da böyle bilinmeli. Kongre sürecimiz gibi mahrem sayılabilecek bir konuyu bile parti teşkilatlarımızda yaptığımız toplantılarda tüm milletimizin göz önünde konuşuyor, tartışıyor, mesajlarımızı ifade ediyoruz.”

Cumhurbaşkanlığıyla ilgili hususlarda Cumhurbaşkanlığı Sözcüsünün, hükûmet meselelerde Başbakan ve Hükûmet Sözcüsünün, AK Parti ile ilgili konularda da Parti Sözcüsünün gereken açıklamaları yaptığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şahsımın ve sözcülerimin dışında yapılan hiçbir açıklamanın benimle ilgisi yoktur, partimle ilgisi yoktur. ‘Efendim, şu köşe yazarı şöyle yazmış, şu köşe yazarı böyle yazmış, şu köşe yazarının işte Cumhurbaşkanıyla şöyle dostluğu var’; hiçbirisi beni bağlamaz, bunlara da ihtiyacım yok. Ben zaten konuşuyorum, bunlara gerek yok ki. Ben derdimi anlatmaktan aciz de değilim, yeri geldiği zaman bunları anlatıyorum, anlatmaya da devam edeceğim” açıklamasında bulundu.

Kaynak: tccb.gov.tr

 


Yayın Tarihi: 20/08/2017