Doğal Gençleşmenin Yolu PRP


Doğal Gençleşmenin Yolu PRP

Medical Park Samsun Hastanesi Dermatoloji Kliniğinden Uzm. Dr. Yüksel Oltulu “PRP (Platelet Rich Plasma)” hakkında bilgi verdi. Dr. Oltulu “PRP, en doğal gençleşme yollarından birisidir. Güneş ışınları, sigara kullanımı, gebelik, stresli yaşam ve beslenme düzeninin dengesizliği gibi birçok etken sebebiyle yıpranan cildimiz PRP tedavisi sayesinde kaybettiği yapıları geri kazanıyor. Çok çeşitli vücut alanlarında kullanılabildiği gibi hastanın kendi kanı kullanılarak yapılan bir tedavi olduğu için tamamıyla doğal; tamir mekanizmaları uyaran, kullanışlı bir tedavi metodudur.”dedi.

PRP işleminin mantığının doku uyarımı olduğunu söyleyen Dr. Yüksel Oltulu “Uyarılan yaşlı ve yıpranmış doku kendini yenilemeye başlar. PRP yönteminde ki yenileyici faktör büyüme faktörleri adı verilen bazı maddelerdir. Bu maddeler trombosit adı verilen kan hücrelerinde bol miktarda bulunur. PRP yöntemi bu hücrelerin elde edilip dokuya verilmesi işlemidir. Özellikle PDGF, TGF ve VEGF adı verilen uyarıcı faktörler doku gençleşmesinde yararlıdır. Bir başka deyişle gençleşmeyi sağlayan kan ya da kanın içinde bulunan hücre değil, hücrenin içinde bulunan maddelerdir. Bu yöntem hücre enjeksiyonu tekniğinden farklı bir şekilde verilen hücrelerin parçalanması ve içindeki yararlı maddeleri dışarı çıkarması mantığına dayanır.”şeklinde ifade etti.

PRP uygulamasının nerelere uygulanabileceğini açıklayan Dr. Oltulu “PRP yüz, boyun, dekolte, ellerin üstü ve bacak içleri, kollar, saçlı deri gibi cilt yenilenmesi gerektiren tüm alanlarda kullanılır. Gözaltı morluklarında ve leke tedavisinde iyi sonuçlar alınabilir.”diye konuştu.

Medical Park Samsun Hastanesi Dermatoloji Kliniğinden Uzm. Dr. Yüksel Oltulu “PRP seans süresi bölgenin büyüklüğüne göre 30- 40 dakika sürmektedir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte seanslar 2-3 hafta aralıklarla düzenlenmektedir. Sonrasında destek tedavi olarak 7-8 ayda bir seanslar tekrarlanmaktadır. Tedavi sonrasında hastanın dinlenmesini gerektiren herhangi bir durum bulunmamaktadır. Hasta normal günlük hayatına devam edebilir. PRP tedavisi süresince güneş banyosu ve solaryumdan kaçınılmalıdır. Tedavi kürü sonunda ciltteki hassasiyet ve morluklar iyileştikten sonra hastanın güneşlenmesinde bir sakınca yoktur.”dedi.


Yayın Tarihi: 22/02/2016