Dizilerin Reyting Analizi


Dizilerin Reyting Analizi

Son zamanların TV medyasında diziler; tartışmasız bir öneme sahip. Öyle ki izleyiciler dizilerin yeni bölümünden hemen önce gelecek bölüm hakkında konuşmaya başladıkları gibi, yayınlanan bölümlerin ardından değerlendirme yapmayı da ihmal etmiyor.

Web ve sosyal medyada derinlemesine analizler sunan ITS Medya geçen haftanın reyting ölçümlerine göre dizilerin konuşulma oranlarını inceledi.

Medyatik Bölümler…

Hafta boyunca Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, Asla Vazgeçmem, Karagül dizileri reyting birinciliğini üstlenirken internet âleminde de haberler onlardan yanaydı.

Haftanın en fazla habere sahip dizisi ise Diriliş Ertuğrul oldu. Reyting ölçümlerinde de yüksek skor elde eden dizi; yayının hemen sonrasında hakkında konuşulma oranını 3 kat arttırdı.

İzleyiciden Bölüm Analizi

Aynı günlerde yayınlanan birçok dizi yayından önce daha fazla habere sahip olsalar bile; yayın sonrası konuşulma oranlarında yarı yarıya düşüş gözlemlendi. Poyraz Karayel, Aile İşi ve Kördüğüm dizilerinin geçen haftaki bölümleri ise reyting sıralamasında birinci olmasa da konuşulma oranlarını korumayı başardı.


Yayın Tarihi: 23/02/2016