Diz Ağrıları Cerrahi Tedavi Gerektirmeyebilir


Diz Ağrıları Cerrahi Tedavi Gerektirmeyebilir

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Meydan hekimlerinden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlarından Doç.Dr. Cem Coşkun Avcı, "İnsanlar iş, ev hayatında ve spor yaparken dizinde oluşan ağrıların herkesin yaşadığı sağlık sorunların başında gelmektedir. Doğru tanı ile birlikte doktorunuzun tavsiyesiyle uygulanacak olan tedavi dizlerinizi ömür boyunca sorunsuzca kullanmanızı sağlayacaktır" dedi.

Ev işleri, iş hayatı, bilinçsizce yapılan spor kişide özellikle diz ağrılarına sebep olmaktadır. Kronik diz önü ağrısı, Ters hareketlerde bulunmak, Bilinçsiz egzersiz, Dizdeki yapısal bozukluklar nedeniyle diz ağrılarından dolayı doktora başvurular arttığı gözlemlenmektedir diyen Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Meydan hekimlerinden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlarından Doç.Dr. Cem Coşkun Avcı, "Bizede yapılan diz ağrısı çok sık karşılaştığımız sağlık sorunlarından biridir. Diz ağrılarının kaynağı nedir dersek; bunlar eklem içi dokular ya da eklem çevresindeki kas, kiriş, bağ ve keseler olabilir.

Dizlerimiz hayatımız boyunca en çok kullandığımız eklemlerimizden biridir. Bu nedenle dizde oluşan kronik ağrılar ciddiye alınmalı ve arkasındaki sebep mutlaka öğrenilmelidir.

Her diz ağrısı, diz içi yaralardan ve kireçlenmekten kaynaklanmayabilir. Dolayısıyla bütün diz ağrıları cerrahi tedavi gerektirmeyebilir. Dizde bir çok eklemin yansıyan ağrıları kalçadan ve belden ağrıyan kaynakları yaratabilir. Dolayısıyla bunların ayırt edilmesi ve bunların gerekirse ameliyat dışı yöntemlerle tedavi edilmesi için mutlaka uzman bir hekime muayene olmalısınız.

EKLEM İÇİNE SIVI TAKVİYESİ

Dizle ameliyatsız tedavi en çok diz eklemine yaptığımız enjeksiyonlardır. Bunlar eklem içine sıvı takviyeleri yada prp kök hücre uygulamalarını içermektedir. Diz için yapılan enjeksiyon tedavilerinin bugün için en etkilisi özellikle ameliyatlık hale gelen dizlerde veya ameliyat olmak istemeyen hastalar için karın yağlarından alınan kök hücrelerin diz içerisine uygulanmasıdır. Bu gerçek bir kök hücre tedavisidir. Daha önce kemik iliğinden alınan kök hücrelerinin günümüzde daha gelişmiş teknoloji ile göbek yağlarından elde edilmesiyle yapılır. Kandan alınan prp ve dışardan alınan sıvı takviyesine göre daha etkilidir ve uzun süreli olmaktadır. Doktorunuzun tavsiyesiyle uygulayacağınız tedavi dizlerinizi ömür boyunca sorunsuzca kullanmanızı sağlayacağını sakın unutmayın" diyerek sözlerine son verdi.


Yayın Tarihi: 20/03/2018