Diriliş Oyuncusu Uluslararası Öğrencilerle Buluştu


Diriliş Oyuncusu Uluslararası Öğrencilerle Buluştu

Ünlü oyuncular Ordu’da gençlerle buluştu

Yerli Düşünce Derneği’nin, İç İşleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlediği “1. Uluslararası Yerli Düşünce Gençlik Şenliği” Ünye’de devam ediyor. 29 ülkeden 100 öğrencinin katıldığı gençlik şenliği için Ordu’ya gelen ünlü oyuncular uluslararası öğrencilerle bir araya geliyor.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun Genel Başkanı olduğu Yerli Düşünce Derneği tarafından Ünye’de düzenlenen “Gençlik Şenliği” kamp alanına giden Diriliş Ertuğrul Oyuncusu Burak Kara ve Savaşçı Dizisi Oyuncusu Gaye Turgut Evin, uluslararası öğrencilerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı.

Oyuncular Soruları Yanıtladı

Yüksek lisans ve doktora eğitimleri için 29 farklı ülkeden Türkiye’ye gelen 100 öğrenci “Yerli Düşünce Derneği Gençlik Şenliğinde” ünlü oyuncularla buluştu. Ordu Ünye’deki kamp alanındaki gençleri ziyaret eden Burak Kara ve Gaye Turgut Evin hem tecrübelerini paylaştılar hem de el sanatları atölye çalışmalarına katıldılar. Uluslararası öğrencilerin sinema, tiyatro ve televizyon dünyasına dair sorularını yanıtlayan oyuncular, medya sektöründe çalışmayı düşünün öğrencilere de tavsiyelerde bulundular. Diriliş Ertuğrul Oyuncusu Burak Kara, öğrencilerden gelen “Türkiye’de sanatçı olmak zor mu? Neden sanatçı olmayı tercih ettiniz?” sorularına söyle yanıtladı; “Derdi olan, anlatacak ve söyleyecek şeyleri olan insanlar sanatçı olur. Benim topluma, yaşadığım ülkenin insanlarına bir şeyler anlatmak gibi bir derdim vardı. Onların güzelliklerini ve kültürünü paylaşmak için sanatı seçtim.” dedi. Söyleşinin ardından uluslararası öğrenciler oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdi.


Yayın Tarihi: 11/04/2018