Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Bir Araya Geldi


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Bir Araya Geldi

Resmî ziyaretini gerçekleştirmek üzere Rusya’nın Soçi kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme öncesi yaptığı açıklamada “Bölgede ikili ilişkilerimiz, bunun yanında bölge sorunlarına yönelik dayanışmamız, geleceğe yönelik güvenimizi de artırıyor” dedi.

Devlet Başkanlığı Rezidansında gerçekleşen görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Federasyonu Başkanı Putin, kısa birer selamla konuşması yaptı.

“ARAMIZDAKİ İLİŞKİLER HER GEÇEN GÜN ARTARAK DEVAM EDİYOR”

İki ülke arasındaki normalleşme süreci içinde yoğun bir araya gelişlerinin, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasındaki ikili ilişkileri daha da güçlendirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgede ikili ilişkilerimiz bunun yanında bölge sorunlarına yönelik dayanışmamız, geleceğe yönelik güvenimizi de artırıyor” dedi.

İki ülke arasındaki siyasi, askerî, ekonomik ve ticari bütün ilişkilerin her geçen gün artarak devam ettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İkili görüşmelerimiz sadece rutin olmanın ötesinde, aynı zamanda telefon diplomasimiz de aramızda ve üst düzey yöneticiler arasında da güçlü bir şekilde devam ediyor. Ben bu davetinize de çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki verimli bir görüşme olacak. Buradan da Kuveyt ve Katar'a bu şekilde ayrılacağız” diye konuştu.

RUSYA LİDERİ PUTİN: “İLİŞKİLER TÜMÜYLE ESKİ HÂLİNE DÖNDÜ”

Rusya Devlet Başkanı Putin de Türkiye ile Rusya'nın, Suriye krizi dâhil tüm alanlarda birlikte çalıştıklarını vurgulayarak, “Yaptığımız görüşmeler, bu konuların çözümüne ilişkin olumlu bir etki yaratıyor” değerlendirmesinde bulundu. Geçen yıl iki ülke arasındaki ticaret hacminde yaşanan düşüşe işaret eden Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, “Ancak bu yılın ilk 8 ayında ticaret hacmimiz yüzde 30'dan fazla arttı. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin, artık tümüyle eski hâline döndüğünü söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının görüntü almasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, görüşmelerine başladı.

Görüşmede Türk heyetinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın hazır bulunurken, Rus heyetinde de Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Kremlin Basın Sözcüsü Dimitry Peskov, Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov ile Rus Devlet Nükleer Enerji Kurumu (ROSATAM) Başkanı Aleksey Lihaçev yer aldı.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 12/11/2017