Canik'ten 'Şehitlere Dua Gecesi'


Canik'ten 'Şehitlere Dua Gecesi'

Türk Ordusu Afrin'de kahramanlık destanı yazarken, Canik Belediyesi de Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan askerler için Dua Gecesi düzenliyor. Başkan Osman Genç, Samsunluları 15 Şubat Perşembe akşamı Canik Kültür Merkezi'ndeki anlamlı geceye davet etti.

Canik Belediyesi, Afrin'de Zeytin Dalı Harekâtı’nda yaşamını yitiren askerler için "Şehitlere Dua Gecesi' düzenliyor. Canik Kültür Merkezi'nde 15 Şubat Perşembe günü saat 19.00'da düzenlenecek gecede, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitler, Dua Gecesi ile yad edilecek. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak programda, vatan savunması sırasında şehit düşen askerlerin ruhuna dualar okunacak. Kasidelerin de okunacağı gecede eski İl Müftüsü ve OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayrettin Öztürk de duayı gerçekleştirecek.

DUA ORDUSU

Afrin'de mücadele eden kahraman Türk askerinin verdiği şanlı mücadeleyi desteklemek ve manevi katkıda bulunmak için böyle bir program düzenlediklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Devletimizin meşru müdafaa hakkı olarak başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nın tek hedefi bölgeyi kana bulayan, mazlumlara zulmeden eden ve ülkemizi tehdit eden terör örgütleri ve teröristlere karşıdır. Askerlerimiz orada mücadele ederken, arkalarında da büyük bir dua ordusu var. Bizler de inşallah ordumuzun muzaffer olması ve şehitlerimiz için hep birlikte dua edeceğiz" dedi.

DUA GECESİ'NE DAVET

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı’nın barışı ve huzuru temsil ettiğine vurgu yapan Başkan Genç, "Bu harekât hem Suriye'nin toprak bütünlüğü hem bölgemizin ve ülkemizin sınır güveliği açısından ayrı önem taşıyor. İnşallah bu harekât uluslararası hukuka da uygun bir şekilde devam edecek ve sonuçlanacak. Kurtuluş mücadelesi Samsun'dan kahraman askerlerimize selamlarımızı ve dualarımızı yolluyoruz. Allah'ım ordumuzu muzaffer eylesin. Allah'tan şehitlerimize rahmet, kahraman gazilerimize saygı ve minnet duygularımızı dile getirmek istiyorum. Tüm halkımızı Perşembe akşamı Şehitlere Dua Gecesi'ne davet ediyorum" diye konuştu.


Yayın Tarihi: 13/02/2018