Canik'te Annelere Gelecek Eğitimi


Canik'te Annelere Gelecek Eğitimi

Canikli anneler, kadının topluma ve çocuğa dokunmasını hedefleyen "Her Anne Bir Okul" başlıklı eğitim programında uzmanlardan eğitim alıyor. Eğitimin ilk seminerine katılan Başkan Genç, "Medeniyet kodlarımızın, kendi medeniyet değerlerimizin genç nesle aktarılmasında en etkili eğitim öznesi annelerdir. Anneleri ihmal eden, geleceği ihmal eder" dedi.

İnsan Gelişimi ve Toplumsal Eğitim Vakfı (İGETEV) tarafından "Beşiği sallayan el dünyaya hükmeder" sloganı ile başlatılan ve Canik Belediyesi'nin de katkı sağladığı "Her Anne Bir Okul" başlıklı eğitim seminerlerinin ilki Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde başladı. İlahiyatçı, sosyolog, hukukçu, öğretmen gibi 10 kişilik eğitimci kadrosu tarafından uygulanan ve 11 Mayıs'a kadar sürecek olan toplam 70 saatlik eğitim programında, kadının aile ile toplumdaki konumunun güçlendirilmesi hedeflenirken, seminerlerde kadının çocuk eğitimindeki önemine vurgu yapılıyor.

DÜNYAYI ANNELER İNŞA EDER

Eğitim seminerinin ilkine katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kadının aile ve toplum üzerindeki önemine dikkat çekti. Kadın ne kadar donanımlı olursa toplumun da o kadar kalkınmış olacağına işaret eden Başkan Genç, "Kadın bilgi ve donanımlıysa, toplum da o denli ileride seviye olur. Kadında sorun başlarsa ailede ve toplumda da sorun başlar. Bize göre kadını ihmal eden geleceği ihmal eder. Çünkü çocukları anne eğitir, geleceğe hazırlar. Dolayısıyla dünyayı anneler inşa eder" dedi.

KADINA EN FAZLA YATIRIM YAPAN BELEDİYE

Kimlikli annelerin, kimlikli toplumları oluşturduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Özellikle kendi medeniyet kodlarımızın, kendi medeniyet değerlerimizin, genç nesle aktarılmasında en etkili eğitim öznesi annelerdir. 'Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?' ayetinde olduğu gibi bizim dinimiz bilgiye çok önem verir. Dolayısıyla bizler de annelerimizin kendilerini her alanda geliştirmesi için yatırımlar yapıyoruz. Bu doğrultuda mahallelerimize hanım konaklarını inşa ediyoruz, kurs merkezleri yapıyoruz. Kadının öneminin farkında olarak kadına en fazla yatırım yapan bir belediyeyiz" diye konuştu.


Yayın Tarihi: 18/03/2018