Canikli Kadınlara Çocuk Eğitimi


Canikli Kadınlara Çocuk Eğitimi

Canik Belediyesi tarafından hanım konakları eğitim merkezlerinde çeşitli kurs ve eğitimlere katılan kadınlar, çeşitli seminerlerle de bilinçleniyor. Uzm. Psikolojik Danışman Ayşegül Anayurt tarafından verilen 'Oyunla Güçlenen Çocuklar' konulu seminere katılan Başkan Osman Genç, hedeflerinin daha güçlü ve donanımlı anneler olduğunu söyledi.

Canik Belediyesi, kadınlara özel kurduğu hanım konakları ve eğitim merkezlerinde düzenli açılan kursların yanında, çeşitli eğitim seminerlerinde de anneleri uzmanlarla buluşturuyor. Son bir haftada Hacı İsmail Bilgi Evi ile Şehit Ayşe Aykaç Hanımlar Konağı'nda "Çocuğumu Anlıyorum", Şehit İlhan Varank Etüt Eğitim Merkezi'nde ise "Motive Olmanın İpuçları" konulu seminer veren Uzm. Psikolojik Danışman Ayşegül Anayurt, 8 Mart Şehit Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nde annelere 'Oyunla Güçlenen Çocuklar'ı anlattı.

5 BİN KADIN YARARLANIYOR

Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in de katıldığı seminerde, annelere oyunun çocuklar üzerindeki rolünü anlatan Anayurt, çocukların oyunlarla fiziksel ve zihinsel gelişim ağladığına dikkat çekti. Kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişimi için her türlü imkanı sağladıklarını belirten Başkan Genç, "Başkanı hanım konaklarımız olmak üzere eğitim ve kurs merkezlerimizden günde 5 bine yakın kadınımız yararlanıyor. Yılın 12 ayı sürekli yenilenen kurslarımız, kadınlarımızın sosyal ve ekonomik yönden gelişimi açısından büyük önem taşıyor" dedi.

KADINLAR TESİSLERDEN YARARLANSIN

Kadınlara yönelik kursların yanında psikoloji, hukuk ve sağlık gibi çeşitli alanlarda da eğitimler düzenlediklerini ifade eden Başkan Genç, "Düzenlediğimiz bu seminerlerle kadınlarımızın bilinçlendirilmesini amaçlıyoruz. Biz bu yönde her türlü imkanı seferber ediyoruz. Kadınlarımızdan isteğimiz, evde oturmasınlar, gelsinler tamamen ücretsiz olan bu imkanlardan yararlansınlar" diye konuştu. Başkan Genç ayrıca, verdiği eğitim seminerleri ile kadınların bilinçlenmesine katkı sağlayan Uzm. Psikolojik Danışman Ayşegül Anayurt'a da teşekkür etti.


Yayın Tarihi: 25/02/2018