Canik Müzik Festivali Büyülüyor


Canik Müzik Festivali Büyülüyor

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali'nin 4. gününde de birbirinden değerli müzik grupları ve sanatçılar unutulmaz bir akşam yaşattı. 20 müzik topluluğundan 548 sanatçının katıldığı festivale Samsunlular büyük ilgi gösteriyor.

Canik Belediyesi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali Canik Kültür Merkezi'nde 4. gününde de dolu dolu geçti. Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın da yer aldığı festivalin 4. gününde Dr. Melih Güzel gitar dinletisi ile kulakların pasını silerken, Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Topluluğu, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Korosu  Koromakü ve Bin Yılın Mirası Topluluğu unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

ATÖLYE ÇALIŞMASI DA YAPILIYOR

Canik Belediyesi Türk Halk Müziği (THM) Topluluğu Koro Şefi Yavuz Özkaran'ın koordinatörlüğünde gerçekleşen uluslararası festivalin gündüz bölümünde ise Atakum Kültür Merkezi'nde düzenlenen atölye çalışmasında Doç. Dr. Yakup Alper Varış, Öğretim Görevlisi Fulya Anıt ve Araştırma Görevlisi Emin Ersöz Yiğit piyano, flüt, viyola, Şan dinletisi sunarken, Polonya Piyano Şan Dinletisi ile beğeni topladı. Gecenin sonunda ise Başkan Yardımcısı Alican Usta, sanatçılara Katılım Belgesi verdi.

548 SANATÇI KATILIYOR

Canik Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen festivale ulusal ve uluslararası 20 topluluk ile 548 sanatçı ve akademisyen katılıyor. Bir çok önemli sanatçı ve müzik topluluğunun festival boyunca Samsunlulara dolu dolu müzik örnekleri sunduğu festival boyunca, Türkiye'nin önemli akademisyenleri ve sanatçıları şehrin önemli 7 noktasında atölye çalışmaları ve çalıştaylar gerçekleştiriyor.


Yayın Tarihi: 29/04/2018