Çanakkale'nin Gururunu Yaşıyoruz


Çanakkale'nin Gururunu Yaşıyoruz

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününü kutlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “En zor şartlarda, en imkansız anlarda bile bir karış toprağından vazgeçmeyen bir neslin torunlarıyız. Bize de o zaferin gururunu yaşamak ve aynı birlik ve beraberliği sürdürmek düşüyor” dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününü kutlamanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Çanakkale Savaşında zorluklar ve imkansızlıklar içerisinde olmasına rağmen bir karış toprağını düşmana vermemek için canını ortaya koyan şehitleri saygıyla ve minnetle andıklarını söyleyen Başkan Taşçı, “‘Her Yer Bayrak, Her Yer Vatan’ sloganıyla 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününü kutluyoruz” dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin hür ve bağımsız bir millet olma kararlılığının önemli bir örneğidir. Kahraman Türk ordusunun ‘Çanakkale Geçilmez’ ruhuyla mücadele ettiği ve bu mücadelenin ulusumuzun tarihine yön kazandırdığı zaferimizin 101. yılını kutluyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Topraklarımızı kanlarıyla sulayan, canlarını ortaya koyan ve güçlü bir millet olmamızı sağlayan şehitlerimizi rahmet ve minnet duygusuyla anıyorum. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla yad ediyorum” diye konuştu.

Türk Milletinin birlik ve beraberlik içerisinde olduğunda neleri başarabileceğini Çanakkale Savaşında gösterdiğini kaydeden Başkan Taşçı, “En zor şartlarda, en imkansız anlarda bile bir karış toprağından vazgeçmeyen bir neslin torunlarıyız. Nasıl ki dedelerimiz bundan 101. yıl önce şanlı bir mücadeleyi zaferle sonuçlandırdı ise bize de o zaferin gururunu yaşamak ve aynı birlik ve beraberliği sürdürmek düşüyor. Ülke olarak iç ve dış düşmanların hedefi haline geldiğimiz bugünlerde, tarihimizi örnek almalı ve bir olmalı, iri olmalı, diri olmalıyız. Bu anlamda ‘Her Yer Bayrak, Her Yer Vatan’ sloganıyla 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününü kutluyoruz” dedi.


Yayın Tarihi: 16/03/2016