Çambaşı Kayak Merkezi ile Ordu Kış Turizminde de Marka Şehir Olacak


Çambaşı Kayak Merkezi ile Ordu Kış Turizminde de Marka Şehir Olacak

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kabadüz ilçesinde yapımı tamamlanmak üzere olan Çambaşı Kayak Merkezi'nin bitirilmesi ile birlikte Ordu'nun Kış turizminde de marka şehir haline geleceğini söyledi.                                                               

Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Pehlivan başkanlığındaki heyet, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

Hüseyin Pehlivan’ın yanı sıra Kayak Federasyonu Genel Sekreteri Doç. Dr. Necip Fazıl Kishalı, Eğitim Direktörü Cem İldir, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Ordu Kayak İl Temsilcisi Fevzi Turan, Ordu Kayak Kulübü Başkanı Nedim Uzunçakmak ile Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya’dan oluşan heyetten, Kabadüz ilçesinde yapımı devam eden Çambaşı Kayak Merkezi'nde gelinen durum hakkında bilgiler alan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'nun artık teğet geçilen bir il olmaktan çıktığını, kış turizminde de marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

Çambaşı Kayak Merkezi'nin tamamlanması ile  Ordu'nun yaz turizminin yanı sıra kış turizminden de istifade edilen bir şehir haline geleceğini belirten Vali Balkanlıoğlu, "Hedefimiz olan 1 milyon turisti yaz-kış demeden Ordu'da ağırlamak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor" dedi.

Vali Balkanlıoğlu, "Çambaşı ve Perşembe yaylalarımız Türkiye'nin en geniş ve güzel yaylaları arasında yer alıyor. Çambaşı Yaylası'nda 2012 yılında Kayak Merkezi inşasına başlandı. Çambaşı Yaylası, Türkiye'nin en fazla kar yağışı alan bölgelerinden bir tanesidir. Bu yaylaya kış sezonunda 3-4 metreyi bulan kar yağıyor. Çambaşı Kayak Merkezi'nde çok önemli iki kayak pisti ve teleferik var ve önümüzdeki sezon hizmete açılacaktır. Bu tesis, Türkiye'de denize en yakın kayak tesisi olacak. Bu projenin de hayata geçmesi ile Ordu'da turizm patlaması yaşanacaktır. Bizim hedefimiz turizmde ziyaretçi sayısını 1 milyona çıkarmaktır" dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Pehlivan ise yaptığı konuşmada "Türkiye’nin en büyük yaylalarından birisi olan Çambaşı Yaylası’na yapılmakta olan Çambaşı Kayak Merkezi, Ordu’nun prestij ve vizyon projelerinden birisidir. Ordu’da kış turizmine önemli katkı sağlayacak olan Çambaşı Kayak Merkezi, Türkiye’nin ilk 5 tesisinden birisi olacak ve tamamlandığında cazibe merkezi olacaktır" açıklamasında bulundu.

Ordu'nun Kabadüz ilçesi sınırları içerisinde yer alan 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nın, kış turizminin Karadeniz'deki gözde merkezlerinden birisi olacağını vurgulayan Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ise yaptığı açıklamada, "Çambaşı Yaylası birçok yerli ve yabancı turistin uğrak noktası haline geldi. Bölgeye en fazla Arap turistler ilgi gösteriyor. Çambaşı Yaylamız artık kış turizminde de oldukça iddialı bir konumda yer alıyor" şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Pehlivan tarafından  Vali İrfan Balkanlıoğlu'na kayak sporuna verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi verildi.


Yayın Tarihi: 25/03/2016