Büyükşehir’den Spor Tesislerine Sihirli Dokunuş


Büyükşehir’den Spor Tesislerine Sihirli Dokunuş

Samsun’da yapımı süren spor komplekslerinde Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü çalışmaları inceleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ”Şehrimizi olimpiyatlara hazır hale getirmek için dört bir koldan çalışıyoruz. Sahada çalışmaları saat saat takip ediyoruz” dedi.

Türkiye’de yapılacak olan en büyük spor organizasyonu olacak İşitme Engelliler Olimpiyatları için Samsun Büyükşehir Belediyesi şehrin her köşesinde dört koldan çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan spor komplekslerinin etrafındaki ulaşım yolları, peyzaj ve rekreasyon alanları Büyükşehir Belediyesi’nin sihirli dokunuşu ile bambaşka bir hale kavuşuyor. Bafra ilçesi ve Samsun Batı Park alanında yapımı süren spor tesislerini gezen Başkan Yılmaz, tesislerin etrafında Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı rekreasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN SPOR TESİSLERİNE SİHİRLİ DOKUNUŞ

Dünya’nın en büyük üçüncü spor organizasyonu öncesi Bakanlık tarafından yapılan Samsun’da ki tüm spor tesislerinde büyük bir özveri ile Büyükşehir Belediyesi olarak rekreasyon çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Yılmaz, ”Bildiğiniz gibi 18-31 Temmuz tarihleri arasında ilimizde Dünya’nın en büyük üçüncü spor organizasyonu düzenlenecek. Bu bağlamda Samsun’umuzu 3-4 yıldır bu olimpiyata hazırlıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak olimpiyatların alt ve üst yapı hazırlığına yönelik çalışmaları sürdürüyoruz. Bakanlığımız spor tesisleri yapımını büyük ölçüde tamamladı. İnşaatı devam eden tesisler de bitirilerek hazır olacak. Fakat bunların etrafındaki ulaşım yolları, peyzaj ve rekreasyon alanları gibi göze hoş görünmesini istediğimiz alanları da biz düzenliyoruz” diye konuştu. 

OLİMPİYATLAR İLE HEM TÜRKİYE HEM SAMSUN GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Olimpiyatların hem Türkiye’nin hem de Samsun’un dünya ve spor kamuoyuna görücüye çıkması anlamına geldiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, ”O bakımdan bu olimpiyatın başarılı olabilmesi, şehrimize gelecek yabancı antrenör, yönetici, sporcu, seyirci ve basın mensuplarının Samsun’dan en iyi intiba ile ayrılmasını temin etmeye çalışıyoruz. Bunun için de sporcuların geçeceği, konaklayacağı ve mücadele edeceği alanlardaki peyzaj ve rekreasyon alanlarına büyük önem veriyoruz. Bu çalışmaları gün içinde saat saat takip ediyorum. Sahada çalışmaları yürüten arkadaşlarımızdan bilgi alıyorum. Batıpark’daki bowling, buz pateni ve atıcılık tesisleri ile Bafra’da yapımı devam eden spor komplekslerini inceledik. Buradaki peyzaj ve rekreasyon ile ulaşım çalışmalarını gördük. Bitiş tarihi ile ilgili arkadaşlarımızdan bilgiler aldık” dedi.  


Yayın Tarihi: 07/06/2017