Büyük Anadolu Hastaneleri'nde 'Dünya Diyabet Günü' Etkinliği


Büyük Anadolu Hastaneleri'nde 'Dünya Diyabet Günü' Etkinliği

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nde, 14 Kasım "Dünya Diyabet Günü" dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Uluslararası Diyabet Federasyonu rakamlarına göre tüm dünyada 20-79 yaşındaki insanlar arasında 415 milyon, Türkiye'de ise yaklaşık 7 milyonun üzerinde diyabetli bulunduğu ifade ediliyor.

Aynı istatistiklere göre, dünya üzerinde 193 milyon, Türkiye'de ise 2,7 milyon kişide henüz tanı konmamış diyabetli olduğu düşünülüyor.

Ürkütüçü olan ise 2040 yılı için gerçekleştirilen tahminlerde, tüm dünyadaki diyabetli sayısının 642 milyona ulaşması bekleniyor.

Bu yaygın hastalık hakkında farkındalığı artırmak, koruyucu ve tedavi edici koşulların iyileştirilmesine dikkat çekmek üzere 14 Kasım “Dünya Diyabet Günü” olarak ilan edilmiştir.

Bu önemli gün ve haftalarda duyarlığını her zaman göstererek toplumu bilgilendirmeye yönelik çalışmalara imza atan Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Çiftlik ve Meydan Şubeleri'de kurulan stantlarda diyabet hastalığına dikkat çekmek amacıyla görevliler tarafından bilgilendirici broşürler dağıtıldı, afşler asıldı, hastaneye gelenlere bilgiler verildi.

Sağlık Bakanlığı ve Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından desteklenen bilgilendirici broşürler Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Çiftlik ve Meydan Şubeleri'ne kurulan stantlarda görevliler tarafından vatandaşlara dağıtılırken, daha detaylı bilgi almak isteyenlere ise hastalığın branş doktoruna da yönlendirme yapıldı.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri doktorları, "her hastalıkta olduğu gibi diyabette de bilgi ve eğitimin çok önemli olduğunu, hastalıkla ilgili gerekli önlemlerin alınması açısında da erken teşhise dikkat çekerek, bir kişinin mutlaka bende çıkmaz, ben turp gibiyim demeden mutlaka muayene olması ve bir kan tahlili vermesi gerekmektedir" dediler.


Yayın Tarihi: 13/11/2017