Bunlar Okyanus Ötesine Akıllarını Satmış Alçaklardır


Bunlar Okyanus Ötesine Akıllarını Satmış Alçaklardır

Başbakan Yıldırım, Mecliste vatandaşlara hitabında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu çapulcular, Türk milletini tanımamışlar. Bunlar okyanus ötesine akıllarını satmış alçaklardır" dedi.

Yıldırım, vatandaşların "idam isteriz" sloganlarına karşılık, "Mesajınızı aldık. Gereken neyse yapılacak" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım, Meclisten ayrılırken vatandaşlara hitap etti. Yıldırım, bugünün demokrasinin bayram günü olduğunu, vatandaşların sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttuğunu belirterek, "Gazanız mübarek olsun" dedi.

"Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganlarının atılması üzerine Yıldırım, "Biz, Hakk'ın önünde eğiliriz, başka hiçbir yerde eğilmeyiz." diye seslendi. 

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye'de asker kıyafeti içerisine girmiş, paralel terör çetelerinin, Türkiye'nin birliği, beraberliği, kardeşliğini bozmaya yönelik kalkışmasını, demokrasi nöbeti tutarak, tankların üzerine çıkarak, gerekli dersi veren bu yüce milletin adı Türk milletidir. Sizlerle, onur, gurur duyuyorum. 

İş henüz bitmedi, görev henüz bitmedi. Buradan sonra Kızılay'a iniyoruz, demokrasi nöbetine devam ediyoruz."

MESAJINIZI ALDIK

Vatandaşların, "idam isteriz" sloganları üzerine Yıldırım, "Mesajınızı aldık. Gereken neyse yapılacak. Bu çapulcular, Türk milletini tanımamışlar. Bunlar okyanus ötesine akıllarını satmış alçaklardır. Bu millet ne kadar zorlukları aşa aşa geldi, işte demokrasimize milli iradeye darbe yapmaya kalkanlar, darbeyi kendileri yemiştir. Türk milleti bunlara en büyük darbeyi vurmuştur. Hepinizin alnından öpüyorum." ifadesini kullandı. 

Başbakan Yıldırım, istiklal ve gelecek uğrunda ülkenin bekası için tankların üzerine çıkan, askerlere "dur" diyen aziz milletin evlatlarının hepsinin gözlerinden öptüğünü belirterek, "Bunlar her şeyi hesap ettiler ama bir şeyi unuttular. O da bu ülke sevdalısı Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır" diye konuştu. 

ALÇAK TERÖR ŞEBEKESİ

Erdoğan'ın dirayeti ve millete olan sevdasının karşısında hiçbir gücün duramayacağının bir kez daha görüldüğünü dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkede, Türkiye'de ister bölücü ister paralel hiçbir terör örgütüne asla ve asla yer olmayacak. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar gereken cevabı en sert şekilde alacaklardır. Bu alçak terör şebekesini, bölücü terör örgütünü yok etmeden bize uyumak haramdır. Şimdi sizi Kızılay'a ikinci demokrasi nöbetine davet ediyorum. Hep beraber Kızılay'a ineceğiz. Dünyaya, dosta, düşmana Türk milletinin bağımsızlık sevdasını, bağımsızlık aşkını en iyi şekilde haykıracağız."

Konuşmanın ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve çok sayıda milletvekili Başbakan Binali Yıldırım'a aracına kadar eşlik etti.

Kaynak: akparti.org


Yayın Tarihi: 15/07/2016