Bu Futbol Teröründen Öte, Burada Kumpas Var


Bu Futbol Teröründen Öte, Burada Kumpas Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını kıldığı Eyüp Sultan Camii’nden çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş ile Fenerbahçe futbol takımları arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası karşılaşması ile ilgili olarak, “Bir defa bu futbol teröründen de öte bir şey. Burada ayrıca biraz açık konuşmam lazım, kumpas da var" dedi.

“ŞENOL GÜNEŞ’E YAPILAN KABUL EDİLEMEZ”

Bir gazetecinin dün akşam oynanan Fenerbahçe- Beşiktaş futbol karşılaşmasında yaşananlarla ilgili sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayların kendisini üzdüğünü belirterek, bunun futbol teröründen öte bir şey olduğunu ve ortada bir kumpas bulunduğunu ifade etti. Olayların hep köşe atışı sırasında olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tribünlerdeki terörün birileri tarafından organize edildiğine, kendiliğinden olmadığına dikkat çekti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in başına atılan cisim sonucu yaralanmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Keşke Tolga da orada bir yanlışın içerisine girmemiş olsaydı” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’i, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ı arayarak olaylarla ilgili bilgi aldığını, herkesin durumdan çok şikâyetçi olduğunu da aktardı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı aracılığıyla meselenin üzerine gideceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, maçtaki olaylarla ilgili olarak Çarşamba günü Futbol Federasyonu’nun toplanacağını hatırlattı.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 19/04/2018