Başkan Yılmaz; Kadınların Fikri Bizim İçin Önemlidir


Başkan Yılmaz; Kadınların Fikri Bizim İçin Önemlidir

   Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, toplumda kadının yerinin önemli olduğunu vurgulayarak, ”Yaptığım her işte kadınların fikrini alırım. Çünkü onlar olayı daha farklı inceler ve doğru kararlar verir” dedi.

   8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi ile belediyeye bağlı SASKİ ve SAMULAŞ’ta görev yapan 400 kadın personel ile Kurupelit Düğün Salonu’nda düzenlenen öğlen yemeğinde bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kadınsız bir hayatın düşünülemeyeceğini belirterek, “Belediyemizde bu kadar bayan personelin çalışmasından oldukça memnunuz. İyi ki belediyemizde bu kadar fazla hanım var. Hanımların varlığı ve çokluğu bana göre belediyenin duyarlılığına, hassasiyetine katkı verir diye düşünüyorum. Özel Kalem Müdürümüz böyle bir etkinlik düzenleyeceklerini söylediğinde memnuniyetle katılacağımı söyledim” diye konuştu.

        KADINLARIN VARLIĞINI VE ÖNEMİNİ YÜREĞİMİZDE HİSSETMELİYİZ

    Kadınların sadece kadınlar gününde veya özel günlerde değil her zaman hatırlanması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Dünya Kadınlar Günü hadisesi veya senenin herhangi bir gününde kurgulanmış olan kutlama günleri aslında yaşanan olayların unutulmaması gerektiğini vurgulamak üzere yapılmış organizasyonlardır. Kadınlar Günü’nü sadece senede bir gün kutlamak yetmez. Kadının varlığını ve önemini sürekli yüreğimizde hissetmemiz gerekir diye düşünüyorum. Kadının hayat içerisindeki önemini kadınsız sadece erkeklerin olduğu bir toplumu göz önüne getirdiğinizde daha iyi anlarsınız. İnsanlık tarihinin kurulduğu günden bu yana her zaman birbirine ihtiyaç duymuş olan her zaman birlikte mücadele vermek zorunda olan iki ayrı cinsi birbirinden ayırıp başka farkındalığa yönelmek, aklında, mantığında, inançlarımızında hiç birine uymamaktadır” açıklamalarında bulundu.

    KADININ SOSYAL HAYATIN İÇİNDE OLMASINA TAHAMMÜLSÜZ ÜLKELER VAR

    Yaptığı her işte kadınların düşüncesini aldığına da dikkat çeken Başkan Yılmaz konuşmasını söyle sürdürdü; “Kadının sosyal hayatın içinde olmasına tahammül edemeyen ülkeler var. O yüzden ne kadar şanslı olduğunuzu sürekli düşünsek iyi olur diye düşünüyorum. Bir konu konuşulurken buna bir de hanım gözüyle nasıl bakılır, bir de hanım yaklaşımını dinleyelim derim. Hayatım boyunca, yöneticiliklerim boyunca bunu hep demişimdir. Çünkü hanımın duyargaları, hanımın bir olaya bakarken ki hanımca olan duygusallığının işe kattığı boyut çok farklı oluyor. Ben bunun hakikaten farkında olmamızın gerekliliğine yürekten inanıyorum. Hanımca bakış açısı daha şefkatli, daha duygusal, annelik duygusuyla oluyor. Erkekler böyle bakamıyor. Mesela çocukların ihtiyacına dönük olan talepleri biz erkekler sizin kadar iyi anlayamıyoruz. Çünkü çocuğun ihtiyaçlarını ilk yansıttığı yer anne. Anne daha iyi biliyor. Babadan daha önce anne muhatap oluyor çocukla. O yüzden hanımların görüşü bizler için her zaman önemlidir”

    Başkan Yılmaz’ın konuşmalarının ardından belediyede çalışan kadınlardan doğumgünü 8 Mart olan Derya Akça adlı personel için doğum günü pastası kesildi.

   Kurupelit Düğün Salonu’nda düzenlenen Kadınlar Günü Programına Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcıları Sefer Arlı, Mustafa Yurt, Zennube Albayrak, daire başkanları ve birim müdürleri de katıldı.


Yayın Tarihi: 06/03/2016